zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque De Luxembourg: Btw-verhoging in Luxemburg: impact op vastgoed
Banque De Luxembourg: Btw-verhoging in Luxemburg: impact op vastgoed

Banque De Luxembourg: Btw-verhoging in Luxemburg: impact op vastgoed

  • Luxemburg
  • De wijziging van de btw-tarieven die Luxemburg vanaf 1 januari 2015 heeft doorgevoerd, heeft ook een impact op beleggingen in vastgoed. We zetten alles even op een rijtje.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/btw-verhoging-in-luxemburg-impact1

De recente btw-verhoging van 15% naar 17% in Luxemburg heeft ook gevolgen voor beleggingen in vastgoed. Hoewel het verlaagde btw-tarief van 3% ongewijzigd bleef, is het toepassingsgebied echter wel aangepast en dat heeft zijn gevolgen.

Wat het hoofdverblijf betreft, blijft het tarief van 3% gelden voor bouw- en renovatiewerkzaamheden, met een maximale btw-besparing van 50.000 euro per woning. Voor woningen die worden verhuurd, is het verlaagde btw-tarief alleen nog van toepassing voor werkzaamheden in oudere woningen.

De toepassing van het ‘superlage’ tarief van 3% heeft een indirecte impact, aangezien de btw-besparing van 50.000 euro voortaan het verschil is tussen de btw-tarieven van 17% en 3% (in plaats van 15% en 3%), wat overeenkomt met een investering van 357.000 euro (in plaats van 416.000 euro).

Het tarief van 3% is echter niet langer van toepassing op de aankoop van nieuw vastgoed op plan (in Luxemburg bekend als VEFA of “vente en état futur d’achèvement”). Op het te bouwen gedeelte daarvan wordt 17% btw geheven, terwijl voor de grond nog altijd registratie- en inschrijvingsrechten van 7% van toepassing zijn. Let wel: de btw-verhoging is niet van toepassing op projecten die een aanvang hebben genomen tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2017 op voorwaarde dat voor 31 december 2014 de toepassing van het tarief van 3% werd aangevraagd.

Ten slotte is het ook zo dat aftrekbare huurinkomsten worden berekend op het bedrag inclusief btw.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top