woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: Correctie op de beurzen
Banque de Luxembourg: Correctie op de beurzen

Banque de Luxembourg: Correctie op de beurzen

  • Luxemburg
  • Guy Wagner Managing Director De beurzen van de ontwikkelde landen note-ren in euro ongeveer 16% onder hun recente hoogtepunt. In de groeilanden bedraagt het verlies ruim 30%. De vertraging van de Chi-nese economie en de beslissing van de Chi-nese autoriteiten om de yuan te devalueren, worden gezien als de voornaamste oorza-ken van die daling. De echte reden is echter veeleer de berusting van beleggers, die niet reageerden op de signalen die wezen op een aanhoudend zwakke groei ondanks het onconventionele monetaire beleid van de centrale banken. Zoals gewoonlijk bij forse dalingen maakten beleggers weinig onder-scheid. Op de Aziatische markten dalen kwa-liteitsaandelen bijvoorbeeld vaak even sterk als die van minder goede kwaliteit.
  • Banque De Luxembourg
  • www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • blinvestmentsblog_20150827_NL

De huidige correctie kan dus worden gezien als een positieve ontwikkeling. Hoewel niemand weet waar de bodem ligt, is het niet allemaal kommer en kwel. Zo wordt de renteverhoging door de Amerikaanse Fede-ral Reserve door de val van de beurzen onze-kerder. De strategie van de Amerikaanse centrale bank om de groei aan te zwengelen, berust namelijk grotendeels op een stijging van financiële activa, die op haar beurt een positieve invloed heeft op de consumptie en de bedrijfsinvesteringen (‘welvaart-seffect’). Zij zal dus niet aarzelen als de beurzen te fors dalen, en hetzelfde geldt voor de Chinese autoriteiten. De schade zal daardoor wellicht beperkt blijven, tenzij de autoriteiten hun invloed op de markten zijn kwijtgeraakt.

Op economisch gebied is de daling van de prijzen voor olie en grondstoffen in het algemeen voorts niet voor iedereen slecht nieuws. Zij is bijvoorbeeld een zegen voor de Amerikaanse en de Aziatische consument.

In de huidige omstandigheden raden we aan om vooral in aandelen te beleggen. Dat doen

we niet omdat we verwachten dat de eco-nomische situatie zal verbeteren, maar omdat er in een context van nulrente geen alternatieven voor aandelen zijn, tenminste zolang de bedrijfswinsten niet kelderen en de waardering van aandelen niet overdre-ven hoog wordt. Een strenge effectenselec-tie blijft daarbij van groot belang.

Samengevat kunnen we stellen dat de rente laag zal blijven in een context van zwakke groei en dalende beurzen. In dergelijke omstandigheden blijven wij de voorkeur geven aan kwaliteitsaandelen waarop een regelmatig dividend wordt uitgekeerd (zie blogartikel van 5 augustus). De volatiliteit moeten we daarbij dan wel voor lief nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top