woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: Filantropie werkt echt … doet u ook mee?
Banque de Luxembourg: Filantropie werkt echt … doet u ook mee?

Banque de Luxembourg: Filantropie werkt echt … doet u ook mee?

  • Luxemburg
  • Afgelopen woensdag heeft Banque de Luxembourg op een persconferentie het initiatief "La Philanthropie, ça marche 2015" voorgesteld. In samenwerking met het Œuvre Nationale de Secours Grande-Duchesse Charlotte en de Fondation de Luxembourg werd op de website www.philanthropie.lu een projectoproep gelanceerd.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/filantropie-werkt-echt-doet-u

‘Filantropie belangt iedereen aan’: dat is de belangrijkste boodschap bij de start van dit initiatief dat zal plaatsvinden op 3 oktober 2015. Banque de Luxembourg, het Œuvre Nationale de Secours Grande-Duchesse Charlotte en de Fondation de Luxembourg hebben dan ook de handen in elkaar geslagen om van dit evenement een echt volksfeest te maken.

Projectoproep

Niet alleen ngo’s, vzw’s en stichtingen, maar ook groepen mensen kunnen deelnemen aan de projectoproep die aandacht wil geven aan:

  • vijf initiatieven of projecten die al meer dan drie jaar bestaan en door hun impact of werkwijze als voorbeeld kunnen dienen voor anderen;
  • vijf recente initiatieven die minder dan drie jaar bestaan en die innovatieve of originele antwoorden bieden op sociale problemen.”»

Kandidaten moeten in Luxemburg gevestigd zijn, maar de doelgroep mag zich overal ter wereld bevinden.

Een dossier kan worden ingediend tot 12 juni 2015 op www.philanthropie.lu. Een hulplijn is beschikbaar op het nummer 225667-704. De selectie van de projecten zal op 29 juni plaatsvinden.

In de media

Uit de kandidaten zullen tien inspirerende initiatieven worden geselecteerd door een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van de burgermaatschappij en het verenigingsleven*.

Deze projectoproep en deze tweede dag met als thema “La Philanthropie, ça marche” (de eerste vond plaats in 2012) vormen een belangrijke stap in de recente aandacht voor het bevorderen van filantropie, waarvoor Banque de Luxembourg zich van bij de start heeft ingezet. “Onze interesse voor filantropie dateert van ongeveer tien jaar geleden, nadat wij dergelijke initiatieven in het buitenland hadden leren kennen. Op dat moment was het concept filantropie amper bekend in Luxemburg”, vertelt Pierre Ahlborn, gedelegeerd bestuurder van Banque de Luxembourg.

De Fondation de Luxembourg werd in 2008 opgericht na een eerste colloquium over filantropie (Saisir l’opportunité de la philanthropie au Luxembourg)

Verandering teweegbrengen

“Het is onze bedoeling te tonen dat wij erin slagen om dingen zachtjesaan te veranderen, te tonen dat het niet moeilijk is om zich ergens voor in te zetten, dat het niet enkel een kwestie is van geld, en vooral … te laten zien dat het werkt. Door te vertrekken van een goed idee kan men zaken doen bewegen”, vervolgt Philippe Depoorter, algemeen secretaris bij Banque de Luxembourg.

De initiatiefnemers van de geselecteerde projecten zullen de kans krijgen zich aan het grote publiek voor te stellen op het evenement op 3 oktober 2015. Zij zullen dan ook in contact komen met potentiële steunverleners, donateurs of ondernemingen die als mecenas kunnen optreden. De geselecteerde projecten krijgen daarnaast ook heel wat media-aandacht en de winnaars kunnen deelnemen aan workshops op het gebied van communicatie en fondsenwerving.

* Mevr. Luisa Ferreira, EIB Institute; Mevr. Claudine Lorang, Œuvre Nationale de Secours Grande-Duchesse Charlotte; Mevr. Caroline Milbert, Agence du Bénévolat; Mevr. Margot Parra, International School Luxembourg; Mevr. Petra Penders, Fondation de Luxembourg; Mevr. Diane Wolter, Banque de Luxembourg; Dhr. Etienne Eichenberger, wise philanthropy advisors; Dhr. Georges Metz, Service National de la Jeunesse; Dhr. Gilles Rod, Union Luxembourgeoise de l’Economie Sociale et Solidaire.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top