zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg geeft de Boulevard Royal een nieuw gezicht
Banque de Luxembourg geeft de Boulevard Royal een nieuw gezicht

Banque de Luxembourg geeft de Boulevard Royal een nieuw gezicht

  • Luxemburg
  • Ter gelegenheid van zijn 20-jarig bestaan presenteert de Luxemburgse uitgever ''Maison Moderne'' op één van zijn mediasites, Paperjam.lu, iedere week een persoonlijkheid, een stad of een bedrijf en plaatst deze in zijn of haar context van 20 jaar geleden. Deze week: de opening van het hoofdkantoor van Banque de Luxembourg aan de boulevard Royal.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/banque-de-luxembourg-geeft-de

De boulevard Royal, een emblematische verkeersader in het centrum van de stad Luxemburg, wordt ook wel de ”avenue der banken” genoemd en biedt een enorme architectonische verscheidenheid van soms veel, soms weinig historische waarde; soms esthetisch, soms niet.

Vóór de verschijning van het ”Centre Hamilius”, met zijn uitgesproken eigentijdse aanblik en perspectief, was het hoofdkantoor van Banque de Luxembourg één van de pronkstukken van deze boulevard. Het gebouw werd zelfs opgenomen in het ”Architectonisch circuit” van het Luxembourg City Tourist Office.

Arquitectonica

Het gebouw werd in 1994 ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau (in Miami) van de aan Harvard afgestudeerde oprichter en directeur Bernardo Fort-Brescia. Het was tegelijkertijd het eerste Europese project voor dit in 1977 opgerichte bureau. Het ontwerp wordt gekarakteriseerd door de zuivere geometrische vormen aan de boulevardkant en de glazen toren aan de noordkant, tegenover het Hôtel Royal: de ovalen kromming in de structuur doet denken aan een licht gekanteld schip. Het geheel wordt omsloten door een vierkant gebouw in een zacht-beige tint dat doorkliefd wordt door een granietzwart element.

Aan de achterzijde van het gebouw liggen de door de Belgische landschapsarchitect Jacques Wirtz ontworpen tuinen, die een verbinding tot stand brengen met een 19e eeuwse villa die dienst doet als presentatieruimte van de bank.

Arquitectonica is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd architectenbureau met vestigingen in New York, Los Angeles, Parijs, Hongkong, Shanghai, Manilla, Dubai, Lima en Sao Paulo. Het bureau heeft o.a. het hoofdkantoor van Microsoft Europe in Parijs, de Infinity Towers in San Fransisco en de City of Dreams in Macau op zijn naam staan. Ook de in 2012 gerealiseerde uitbreiding van hetzelfde hoofdkantoor van Banque de Luxembourg werd in samenwerking met Christian Bauer & Associés (Luxemburg) door het bureau uitgevoerd. Hierdoor werden de belangrijkste commerciële afdelingen van de bank met elkaar verbonden.

Bijdrage aan het culturele erfgoed

”We hebben ernaar gestreefd om van deze twee gebouwen een samenhangend geheel te maken, zonder iets af te doen aan hun eigen identiteit. Bouwen in het centrum van de stad is een verantwoordelijke taak. Door te kiezen voor het ontwerp van Arquitectonica hebben we een bijdrage willen leveren aan het architecturale erfgoed van de hoofdstad.” Met deze woorden lichtte Pierre Ahlborn, Chief Executive Officer van Banque de Luxembourg, het project bij die gelegenheid toe.

Ook de esthetische en architecturale keuzes van de bank vormen een bekroning van 20 succesvolle jaren. Bovendien is Banque de Luxembourg één van de belangrijkste – en trouwste – partners van de Luxemburgse stichting voor architectuur en stedenbouw (”Fondation de l’architecture et de l’ingénierie”).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top