zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: Gegevensuitwisseling: gevolgen voor ingezetenen
Banque de Luxembourg: Gegevensuitwisseling: gevolgen voor ingezetenen

Banque de Luxembourg: Gegevensuitwisseling: gevolgen voor ingezetenen

  • Luxemburg
  • Einde van het belastinggeheim heeft grote gevolgen voor niet-ingezetenen. Wat betekent het voor Luxemburgse ingezetenen?
  • EchangeautomatiqueLuxembourgeois
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/gegevensuitwisseling-gevolgen-voor-ingezetenen

Het internationale en Europese reglementaire kader met betrekking tot gegevensuitwisseling tussen belastingadministraties is de afgelopen jaren grondig gewijzigd.

De spontane automatische gegevensuitwisseling en de uitwisseling op verzoek worden realiteit door de feitelijke samenwerking tussen belastingadministraties. Sinds 2005 hebben de meeste lidstaten van de Europese Unie ervoor gekozen renteopbrengsten van spaarders die geen ingezetene zijn van hun land, automatisch te communiceren. Luxemburg heeft gedurende een overgangsperiode een bronheffing toegepast, maar zal vanaf 1 januari 2015 ook de automatische gegevensuitwisseling voor renteopbrengsten toepassen.

Verruiming van het toepassingsgebied

Daarnaast werd in het kader van de OESO-verdragen aangekondigd dat het toepassingsgebied van de automatische gegevensuitwisseling wordt verruimd tot andere inkomsten.

Vanaf 1 januari 2017 zal gegevensuitwisseling ook gelden voor direct of indirect ontvangen dividenden en meerwaarden in 2016, en voor het saldo van bankrekeningen. Die uitwisseling is niet beperkt tot de Europese landen, maar zal internationaal van toepassing worden. Heel wat landen waaronder Zwitserland hebben zich al akkoord verklaard met dit verdrag. In de toekomst zal er dus volledige fiscale transparantie zijn.

Als u een Luxemburgse ingezetene bent en een rekening hebt bij een bank die bijvoorbeeld in België is gevestigd, is die bank verplicht de inkomsten die u daar ontvangt, uit te wisselen.

Bronheffing

Die verplichting geldt voor alle banken die in een lidstaat van de Europese Unie gevestigd zijn. Binnenkort geldt ze ook voor Zwitserse banken en voor banken die gevestigd zijn in de met lidstaten geassocieerde en afhankelijke gebieden van de Europese Unie.

Hebt u een rekening bij een Luxemburgse bank, dan zal er geen automatische gegevensuitwisseling plaatsvinden tussen die Luxemburgse bank en de Luxemburgse belastingadministratie. Uw renteopbrengsten zijn onderworpen aan een bevrijdende bronheffing van 10%.

U hoeft die inkomsten dus niet aan te geven op uw belastingaangifte. Luxemburg biedt dus een aantrekkelijk fiscaal kader voor roerende inkomsten.

Banque de Luxembourg kan u helpen bij de fiscale optimalisatie van die inkomsten.

Vraag meer informatie aan onze adviseurs.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top