zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: GOUD: ONZE BEVESTIGING
Banque de Luxembourg: GOUD: ONZE BEVESTIGING

Banque de Luxembourg: GOUD: ONZE BEVESTIGING

  • Internationale
  • Guy Wagner Managing Director Vrijdag, 14 augustus 2015 De situatie op de goudmarkt
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • blinvestmentsblog_20150814_NL

De goudprijs lag in het tweede kwartaal op gemiddeld USD 1.194 per ounce, het laag-ste niveau sinds het eerste kwartaal van 2010. Sinds einde juni is hij met nog eens 7% gedaald. Verschillende factoren wijzen op een uitverkoop op de goudmarkt:

  • op de termijnbeurs in New York liggen de long-posities van de zogenaamde specula-tieve beleggers op het laagste niveau sinds december 2001;
  • tegelijkertijd staan de speculaties op een dalende goudprijs volgens het verslag van de US Commodity Futures Trading Com-mission van 24 juli op een recordhoogte (20,6 miljoen ounces short vs. 1,8 miljoen ounces long).
  • de goudvoorraden van op de beurs verhan-delde indexfondsen (ETF’s) zijn met bijna de helft geslonken.

De afgelopen tijd heeft de goudprijs ook niet meer gereageerd op onzekerheden en crises. Tegelijkertijd schijnt de vraag uit China af te nemen en door de instorting van de koersen op de aandelenbeurzen in China en Hongkong is het mogelijkerwijs zelfs al gekomen tot verkopen van het edelmetaal. Hoofdfactor achter de schommelingen van de goudprijs schijnt echter vooral de moge-lijkheid van een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank in de herfst te zijn, die door de markt als zeer waarschijn-lijk wordt ingeschat.

Goud wordt vanouds ook beschouwd als een extreem langlopende afdekking van de inflatie en de goudprijs stijgt in de regel als de angst voor inflatie toeneemt. Dat is op dit moment echter niet het geval.

De daling van de goudprijs drukt ook de aan-delenkoersen van goudmijnbouwbedrijven. Zo heeft de Market Vectors Gold Miners ETF sinds het tweede kwartaal meer dan 25% van zijn waarde verloren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top