vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: Het Luxemburgse Rode Kruis: alweer 100 jaar
Banque de Luxembourg: Het Luxemburgse Rode Kruis: alweer 100 jaar

Banque de Luxembourg: Het Luxemburgse Rode Kruis: alweer 100 jaar

  • Luxemburg
  • ''Al honderd jaar steunt het Rode Kruis mensen die in armoede leven en zet de organisatie zich in om het leed van noodlijdende gezinnen te verzachten. (...) een fantastisch team van vrijwilligers en professionele hulpverleners (...) heeft al die jaren met veel inzet en motivatie de ellende in onze maatschappij onophoudelijk bestreden.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/het-luxemburgse-rode-kruis-alweer

Met deze woorden sprak H.K.H. de Groothertogin van Luxemburg, Voorzitter van het Luxemburgse Rode Kruis, op 18 maart jl. de academische vergadering toe bij de opening van de officiële viering van het 100-jarig bestaan van het Luxemburgse Rode Kruis.

100 jaar vrijwilligerswerk – want daar is deze humanitaire organisatie grotendeels op gebaseerd – betekent 100 jaar hulp aan de meest kwetsbaren om hun leed te verzachten en hen zowel in moreel als in materieel opzicht te steunen, niet alleen in Luxemburg maar ook daarbuiten.

Humanitaire en sociale ondersteuning op het gebied van gezondheidszorg en jeugdwerk

Sinds haar oprichting richt het Rode Kruis zich in eerste instantie op humanitaire hulp in crisisgebieden. Maar ook op lokaal niveau heeft de organisatie diverse activiteiten ontwikkeld om hulp te bieden aan de meest kwetsbare lagen van de bevolking : het werkgebied is uitgebreid met gezondheidszorg, jeugdwerk en sociale hulpverlening.

Banque de Luxembourg is al jaren partner van het Rode Kruis en ondersteunt diverse projecten van de organisatie, via een combinatie van financiële steun – zowel incidenteel als permanent – en deskundig advies aan de leiding van de organisatie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top