zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg is partner van de tentoonstelling “Wabi Sabi Shima” in Brussel
Banque de Luxembourg is partner van de tentoonstelling “Wabi Sabi Shima” in Brussel

Banque de Luxembourg is partner van de tentoonstelling “Wabi Sabi Shima” in Brussel

  • Belgie
  • Zoals we al jaren in Luxemburg doen, steunen we ook in België filantropische en culturele projecten. Zo is Banque de Luxembourg sponsor geworden van de tentoonstelling "Wabi Sabi Shima" van de Thalie Art Foundation.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/banque-de-luxembourg-is-partner

Wabi Sabi Shima: de esthetiek van perfectie en chaos op de Japanse archipel

Japan is een fascinerend land dat echter ook heel wat vragen oproept, en zijn culturele eigenheid intrigeert velen onder ons. Het concept ‘wabi sabi’ staat voor de essentie van Japanse schoonheid. Het geeft de kern weer van Japanse esthetiek: ‘wabi’ staat voor geraffineerde eenvoud en ‘sabi’ voor de schoonheid die komt met de leeftijd. De tentoonstelling Wabi Sabi Shima is een reis door het hart van een cultuur waar esthetiek een lofzang is op de natuur en de eenvoud, zonder dat de realiteit, de politieke feiten, het collectieve geheugen en het natuurgeweld worden ontkend.

Thalie Art Foundation Thalie

Art Foundation is een private stichting uit Brussel die hedendaagse kunst over maatschappelijke kwesties ondersteunt en interculturele contacten bevordert. Elk jaar plaatst de stichting een aantal buitenlandse kunstenaars in de kijker met een collectieve, thematische tentoonstelling waarrond educatieve activiteiten worden georganiseerd.

De tentoonstelling Wabi Sabi Shima loopt van 22 april tot en met 24 mei 2015 in Hangar H18, Kasteleinstraat 18, 1050 Brussel (Elsene).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top