woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Banque de Luxembourg: Jongeren en hun zakgeld
Banque de Luxembourg: Jongeren en hun zakgeld

Banque de Luxembourg: Jongeren en hun zakgeld

 • Luxemburg
 • Ouders beheren het geld van hun kinderen doorgaans tot ze ongeveer 12 jaar zijn. Vanaf die leeftijd willen jongeren vaak een eigen bankrekening om hun zakgeld zelf te kunnen beheren. Hoe kunt u hen als ouder daarbij begeleiden?
 • Banque De Luxembourg
 • http://www.banquedeluxembourgnews.com
 • info@bli.lu
 • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/123-go-social-zeven-jonge

Dienstenaanbod voor het hele gezin

Banque de Luxembourg begeleidt haar cliënten bij al hun financiële en vermogensprojecten. “Wij besteden aandacht aan de behoeften van alle gezinsleden, dus ook aan die van kinderen. Ons aanbod voldoet aan de verwachtingen van uw kinderen, ongeacht hun leeftijd, zowel voor het dagelijkse beheer van hun zakgeld en het aanleggen van hun eerste spaarpotje als voor het financieren van hun projecten”, zegt private-bankingadviseur Kim Pfeiffer. Wij nemen de tijd om alles uit te leggen, nodigen jongeren uit op onze evenementen en besteden evenveel aandacht aan hen als aan onze andere cliënten. Dat is de manier waarop Banque de Luxembourg jonge cliënten wegwijs wil maken in de wereld van geld en sparen.

Houding van jongeren tegenover geld

Tijdens de tienerjaren evolueren de behoeften van jongeren. Ze willen zelfstandig zijn en zelf dingen kopen. Hun houding tegenover geld verandert vaak wanneer hun ouders zakgeld beginnen te storten. Dat zakgeld is niet alleen een sociaal gegeven waarmee ze autonomie verwerven en hun plaats vinden in de samenleving, maar ook een instrument om jongeren bewust te maken van de waarde van geld en ze een budget te leren beheren. Om de dingen te kunnen doen die ze leuk vinden, moeten ze echter vrij over hun geld kunnen beschikken. Een debetkaart is dan ook een noodzakelijke voorwaarde voor hun overstap naar volwassenheid.

Verwachtingen van jongeren

“Ook al kunnen we de financiële kennis en ervaring van een jongere van 12 jaar niet vergelijken met die van een adolescent van 18, toch hebben ze dezelfde behoeften op het gebied van bankzaken. Zij moeten over hun zakgeld kunnen beschikken en het kunnen beheren”, vervolgt private-bankingadviseur Cindy Soares. Banque de Luxembourg biedt jongeren tussen 12 en 18 jaar het gratis, eenvoudige en praktische aanbod “Mijn rekening bij Banque de Luxembourg” aan. Dat omvat:

 • een rentedragende zichtrekening;
 • een V Pay-betaalkaart voor geldopnames aan alle geldautomaten en betalingen in handelszaken in de Europese Unie en Zwitserland;
 • een beveiligde toegang tot e-banking om hun rekening te raadplegen en overschrijvingen uit te voeren;
 • een trapsgewijs getrouwheidsprogramma indien de rekening en de V Pay-kaart regelmatig worden gebruikt;
 • een Sympass-voordeelkaart voor kortingen bij handelaars in de Grande Région;
 • een vaste adviseur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top