vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Barry Manilow is Harmony
Barry Manilow is Harmony

Barry Manilow is Harmony

  • Nederland
  • Barry Manilow en Bruce Sussman beide bekend als componisten van o.a "Copacabana". Hebben samen een musical geschreven, genaamd "Harmony".
  • Mabo-promotion
  • http://www.barrymanilow.nl
  • barrymanilownewz@barrymanilow.nl

Barry Manilow is niet alleen een wereldberoemde zang maar ook producer en arrangeur van muziek.  Samen met zijn muzikale vriend Bruce Sussman hebben zij een aantal jaren geleden een nieuwe musical geschreven over de Duitse muziekgroep “The Comedian harmonists”.

Na omzwervingen in productieland hebben ze nu een theater gevonden om deze musical het daglicht te laten zien. Op 6 september as gaat de musical in premiere in Atlanta, usa.

De “Comedian Harmonists” waren 6 Duitse mannen, de backstreetboys van de jaren dertig.  Zij traden avond aan avond op in theaters in Duitsland.  De groep bestond uit o.a enkele joodse mannen. Rond 1934 mochten niet Ariërs  geen lid meer worden van het rijks muziek kamer , een soort vakbond, waardoor de groep niet meer als geheel kon optreden in Duitsland.

De Groep ging in die tijd ook op tournee naar o.a naar Denemarken en Amerika.  Zij traden o.a op in New York op het vliegdekschip ” Saratoga “. . Toch bleef het thuisland trekken. De groep splitste zich uiteindelijk op en hebben helaas nooit meer gezamenlijk opgetreden.

De musical die nu van deze , toen zeer populaire groep, is gemaakt gaat over het wel en wee van de groep en ook over hun prive omstandigheden in die vreselijke tijd.

Zie ook de websites:

http://alliancetheatre.org/production/harmony

http://www.barrymanilow.nl

http://www.manilow.com

Over Barrymanilownl

Sinds de jaren 70 al bezig met promotie in Nederland voor Barry Manilow.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top