donderdag, december 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / B&B Casa Valle de Oro: groots genieten, kleine afdruk
B&B Casa Valle de Oro: groots genieten, kleine afdruk

B&B Casa Valle de Oro: groots genieten, kleine afdruk

  • Europa
  • Voorstelling van een B&B en glampingsite in een Andalusische vallei met een kleine ecologische voetafdruk annex olijfolieproducent. Sinds vorig jaar zijn wij hier actief temidden van onze olijfgaard en zouden daarom graag wat ruchtbaarheid geven aan ons project. We denken dat we voldoende interessants te bieden hebben voor een mooi artikel. Daarom willen wij u -en eventueel uw partner- uitnodigen om ons te ontdekken. In bijgevoegde perstekst vindt u wat meer achtergrondinformatie over onze bezigheden en motivaties. Wij hopen van u te mogen horen! Vriendelijke groeten, Joost en Tatienne
  • Casa Valle de Oro
  • www.casavalledeoro.com
  • casavalledeoro@gmail.com

B&B Casa Valle de Oro: groots genieten, kleine afdruk

In 2014 gaven Joost van Ginneken en Tatienne Smet hun leven een nieuwe wending: ze openden een B&B in het Spaanse Villanueva de Algaidas, een ongerepte parel in hartje Andalusië. Casa Valle de Oro is een ecovriendelijk logeeradres met een hoog mañana-gehalte – een aanrader voor wie rust verkiest boven rush.

Van en voor levensgenieters

Met Casa Valle de Oro vervullen Joost en Tatienne een levensdroom. “We droomden er al lang van om het jachtige leven in het druilerige België te ruilen voor een plek in de natuur. En we houden ervan om mensen in de watten te leggen. Gastvrijheid en rust staan bij ons centraal. Hier kom je om te herbronnen en uit te waaien.”

Duurzaamheid troef

In Casa Valle de Oro speelt de natuur een glansrol. De B&B ligt in een groene setting tussen de olijfgaarden op het Spaanse platteland, met eindeloze horizonten en prachtige natuurparken. Ook in hun aanpak respecteren Joost en Tatienne Moeder Natuur: “Duurzaamheid is bij ons geen holle marketingslogan. We verzorgen onze olijfgaard volgens de principes van de ecologische landbouw. We maken onze eigen ‘Valle de Oro Virgen Extra Olijfolie’. We koken met ingrediënten uit onze biologische moestuin, of van bioboeren uit de omgeving. En ons zwembad wordt natuurvriendelijk gereinigd, zonder schadelijke chemicaliën.”

Low impact-luxe

In Casa Valle de Oro is ecovriendelijk géén synoniem van saai of spartaans. De B&B is geregistreerd als ‘Casa Rural Superior’. Je verblijft in een luxueuze Mongoolse yurt, een knus appartement of een etnisch getinte kamer: een knipoog naar de voorliefde van het koppel voor Azië. Het zwembad en de jacuzzi zijn heilzaam voor lichaam en geest. De smaakpapillen worden verwend met lokaal lekkers. En Joost is een meester in het maken van cocktails met rum of gin.

Cocooning, cultuur en avontuur

Zin in een actieve vakantie? De B&B is de ideale uitvalsbasis om te wandelen en fietsen, paardrijden en zeilen, en zelfs rotsklimmen en raften. Ook voor een portie cultuur en historie zit je hier goed, dicht bij Malaga, Granada en Cordoba.

Goed om te weten

Casa Valle de Oro werkt samen met verschillende reisbureaus en staat in de nieuwe editie van ‘Logeren bij Belgen’ en binnenkort ook bij ‘special places to stay’ van Alastair Sawdays. In 2015 nam de B&B deel aan het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’.

Meer weten? Contacteer Joost en Tatienne via e-mail aan casavalledeoro@gmail.com of check www.casavalledeoro.com

Over Joostvanginneken

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top