vrijdag, december 6, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Be More nu ook op de Filipijnen!
Be More nu ook op de Filipijnen!

Be More nu ook op de Filipijnen!

  • Internationale
  • Op de Filipijnen leeft een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens. Het is een land dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Sinds kort werkt Be More samen met drie projecten op de Filipijnen.
  • Filipijnen
  • Be More
  • www.be-more.nl
  • inspiratie@be-more.nl

Lokale en kleinschalige projecten in Cebu City kunnen nu rekenen op de ondersteuning van vrijwilligers uit Nederland. Het eiland Cebu is de thuisbasis van Be More geworden. In deze stad wonen de meeste mensen en is de meeste hulp nodig. Cebu City heeft twee gezichten: aan de ene kant staan de vele restaurants en winkels, aan de andere kant het armoedige leven dat veel Filippino’s leiden. De gebouwen zijn vaak oud en vervallen, waardoor veel gezinnen gewoon op straat leven.

Danique Magis ging hier als een van de eerste vrijwilligers naartoe. Met haar verhaal wil ze graag anderen inspireren. Ze zette zich in voor een project dat zich inzet voor bescherming en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Mijn achtergrond in de zorg was de drijfveer, ik wilde wat betekenen voor mensen die het minder hebben. Bovendien was ik na twee jaar werken toe aan een totaal nieuwe uitdaging. Dus heb ik besloten vrijwilligerswerk te gaan doen bij een van Be More’s nieuwe projecten op de Filipijnen. In 2011 was ik al eens via Be More bij een project in Afrika aan de slag geweest. Dat was heel spannend toen, maar Be More heeft me enorm geholpen met het voorbereiden van de reis. Soms belde ik wel 3x per week, maar dat was geen probleem. Het werd zelfs gezellig, die telefoontjes met het kantoor in Nijmegen! Ook ter plekke was er altijd iemand om op terug te vallen. De regiocoördinator, die regelmatig kwam kijken hoe het met mij en met het project ging, gaf je het gevoel dat je altijd je problemen kon bespreken, of gewoon even je hart luchten.

Voor mijn tweede Be More project reisde ik af naar de Filipijnen. Daar heb ik een maand vrijwilligerswerk gedaan bij de organisatie The Share A Child Movement. Als vrijwilliger ben ik mee geweest tijdens het bezoeken van de families in de bergen. Samen met een social worker van de organisatie zijn we met families in gesprek gegaan over hun situatie. Op deze manier wil de organisatie ervoor zorgen dat de gezinnen de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat de kinderen in Cebu de zorg krijgen waar ze recht op hebben. De medewerkers van het project waren enorm enthousiast en bleven mijn duizenden vragen keer op keer geduldig beantwoorden. Ze vertelden graag over hun leven, het project, de cultuur en het leven op de Filipijnen.

Dat is het mooie aan vrijwilligerswerk. Je draagt niet alleen je steentje bij, maar leer je er ook van alles van. Over een land, manier van leven, cultuur, maar je leert ook relativeren. Een maand op een project zal niet veel veranderen aan de problemen van de mensen daar, maar alleen de ervaring zelf en het aanwezig zijn is al genoeg om, hoe klein ook, iets positiefs en waardevols toe te voegen. Mensen in de Filipijnen lijken het leven, ondanks alle problemen, zeer te waarderen. Mensen leven van dag tot dag, lijken er het beste van te maken en zijn op hun manier gelukkig. Daar kunnen wij in Nederland nog best iets van leren. Mijn reis naar de Filipijnen heeft mij hiervan bewust gemaakt en doen inzien dat het heel belangrijk is gelukkig te zijn en niet als maar door te rennen zonder echt te genieten van het leven.

Be More is een non-profitorganisatie, die zich inzet om bij te dragen aan een eerlijke wereld. Met verhalen willen we anderen inspireren om ook hun steentje bij te dragen. Via Be More kun je als vrijwilliger of stagiaire aan de slag bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Azië en Afrika. Weeskinderen opvangen, Engelse les geven, aidspatiënten verzorgen, straatkinderen voorzien in hun eerste levensbehoeften, sport & spel activiteiten organiseren, landbouwprojecten ondersteunen, workshops geven, het zijn slechts enkele voorbeelden van het werk waarmee vrijwilligers van Be More de lokale projecten ondersteunen.

Over Be More

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top