zaterdag, februari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen studeren in het Engels via afstandsonderwijs aan The Open University
Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen studeren in het Engels via afstandsonderwijs aan The Open University

Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen studeren in het Engels via afstandsonderwijs aan The Open University

  • Nederland
  • Het nieuwe studieprogramma van Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen aan The Open University (OU) gaat in de herfst van start. Het spreekt mensen aan die in een academische studie geïnteresseerd zijn, omdat men er kan studeren zonder dat er op eerder behaalde cijfers wordt geselecteerd. The OU is de grootste Britse universiteit met meer dan 200.000 studenten en hanteert een uitstekend systeem van afstandsonderwijs met begeleiding door docenten.
  • opr meeting work student (9)
  • Open University
  • persberichten@zzindionline.nl
  • Het nieuwe studieprogramma van Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen aan The Open University (OU) gaat in de herfst van start. Studeren aan the OU spreekt mensen aan die in een academische studie geïnteresseerd zijn, onder andere omdat men er kan studeren zonder dat er op eerder behaalde cijfers wordt geselecteerd. Daarnaast kan men studeren en werken goed combineren, waardoor studenten geen carriere kans hoeven voorbij te laten gaan. The OU is de grootste Britse universiteit met meer dan 200.000 studenten en hanteert een uitstekend systeem van afstandsonderwijs met begeleiding door docenten. EINDE BERICHT Contact over The Open University: The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, Engeland, Tel. 0044/845 241 6555. Specifieke informatie over het MBA programma kan worden verkregen via de Marketing vertegenwoordiger van de Open University Business School, de heer Robert Ensor via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962. Voor andere vragen of beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402. Over The Open University van Engeland: The Open University is opgericht in 1969 en biedt academische en professionele scholing. Sinds de oprichting zijn er ongeveer 1,8 miljoen studenten afgestudeerd. Het meest geliefd zijn de studies ICT, vreemde talen, Natuurwetenschappen en Bedrijfskunde (waarvan ook de MBA). The Open University Business School is de Faculteit Bedrijfskunde en is EQUIS, AACSB en AMBA geaccrediteerd. The Open University is een van de grootste drievoudig geaccrediteerde Business Schools in Europa. Zowel in Nederland als internationaal worden de hier behaalde diploma's erkend.

The OU Business School biedt als Faculteit Bedrijfskunde twee bacheloropleidingen aan. Bij de bacheloropleiding “Business Studies” concentreren studenten zich vooral op hoe bedrijven hun strategieën ontwikkelen en beslissingen nemen om resultaatgericht te handelen en risico’s af te wenden. Studenten kunnen daarbij kiezen waar de nadruk op ligt: nationale economie, boekhouding, milieu, internationale ontwikkeling, rechten, maar ook talen als Frans en Spaans zijn mogelijk.

Bij de bacheloropleiding “Leadership & Management” bestuderen ze op wetenschappelijke manier hoe bedrijven bestuurd en gemanaged worden en welke uitwerking dat op het zakelijk handelen, op de organisatie en op de omringende maatschappij heeft. Studenten ontwikkelen belangrijke vaardigheden in analytisch en probleemoplossend denken speciaal gericht op marketing en op het gebied van personeel en financiën. Beide bacheloropleidingen aan The Open University Business School zijn EQUIS en AACSB geaccrediteerd. Deze accreditaties worden internationaal beschouwd als bijzonder hoge kwaliteitskenmerken voor onderwijs, onderzoek en het praktijkdeel.

The Open University biedt bij de vakgroepen sociale wetenschappen, geestes- en natuurwetenschappen verschillende interdisciplinaire, sociaal-wetenschappelijk georiënteerde bacheloropleidingen aan. Voor wie geïnteresseerd is in bijvoorbeeld economisch beleid of maatschappijfilosofie zal  de bacheloropleiding “Politiek, Filosofie en Nationale Economie” waarbij ideeën en waarden van de moderne maatschappij worden behandeld een boeiende studie zijn. Hier komen zowel centrale vragen met betrekking tot het regeringsstelsel en kwesties aangaande de politieke macht en ideologie aan de orde, als ook inkomens- en vermogensverdeling.

Bij de bacheloropleiding “International Studies” onderzoeken studenten de internationale betrekkingen tussen regeringen, bedrijven, culturen en andere actoren op het mondiale speelveld.

Bij de bacheloropleiding “Combined Social Science” worden socaalwetenschappelijke thema’s en verschillende onderwerpen uit de psychologie, sociologie, sociale politiek, criminologie, geografie, politieke wetenschappen en economie bestudeerd.

Bachelorstudenten van de interdisciplinaire studierichting “Milieuwetenschappen” (Environmental Studies) bestuderen politieke, economische, natuurwetenschappelijke en technologische thema’s op het gebied van klimaatverandering, luchtverontreiniging, afvalmanagement, genetisch gemodificeerd voedsel, hernieuwbare energie, duurzaamheid en wereldhandel.

Tijdens de studie “Sociale politiek en Criminologie” worden de verschillende maatschappelijke oorzaken voor strafbare feiten geanalyseerd, bijvoorbeeld hoe die zich door sociale uitsluiting, verstoorde gezinsstructuur of drugsmisbruik ontwikkelen.

Bij de bacheloropleiding “Criminologie en Psychologie” onderzoeken studenten aan de hand van theorieën en vraagstukken uit de psychologie en criminologie waarom mensen anderen schade toebrengen en hoe crimineel gedrag psychologisch gezien te verklaren is.

The OU richt zich speciaal op diegenen die in deeltijd een academische graad willen halen, en in kleine internationale studiegroepen willen studeren onder begeleiding van een tutor of via eLearning, maar ook deel kunnen nemen aan studiebijeenkomsten. OU-studenten leren samen met allerlei studenten uit Engeland en veel andere landen. Ze wisselen van gedachten via het online-conferentiesysteem en via verschillende platformen op internet. Ze verbeteren hun kennis van de taal op wetenschappelijk niveau, zonder daarvoor naar een Engelstalig land te hoeven verhuizen. De studeertijd kunnen ze flexibel indelen. Voor toegang tot een bacheloropleiding is er geen voorselectie naar aanleiding van eerder behaalde cijfers en is die ook mogelijk zonder eindexamen te hebben afgelegd. Wel is een goede kennis van het Engels vereist.

De inschrijving om in de herfst te kunnen beginnen met een studie eindigt op 11 september 2014. Meer informatie is te vinden op:www.openuniversity.edu. Voor vragen kan het terugbelformulier op de site worden ingevuld; een studieadviseur belt dan kosteloos terug, ook zaterdags en ‘s avonds.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top