zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Bedrijven controleren hun back-up niet
Bedrijven controleren hun back-up niet

Bedrijven controleren hun back-up niet

  • Nederland
  • Back-up-strategieën zijn een volwassen IT-activiteit geworden. Die wetenschap maakt medewerkers slordig bij het opslaan en bewaren van informatie en documenten. Het is te makkelijke om pas aan IT en de back-up te denken als het fout gaat. De risico´s zijn groot, back-ups zijn regelmatig onbetrouwbaar, en tapes en schijven zijn kwetsbaar. De back-uproutine verdient daarom managementaandacht en controle voor het te laat is. Informatiemanager Iron Mountain onderzocht veelgemaakte fouten en adviseert verbeteringen.
  • http://www.persberichten.com/
  • jamsterdam@ironmountain.nl

Veel bedrijven hebben inmiddels redelijk geavanceerde, hybride opslagprocedures in het leven geroepen, met inzet van gecombineerde middelen als tape en schijf; op eigen servers en in de cloud. Dat wekt het vertrouwen dat onze gegevens een veilig tweede leven leiden. Iron Mountain heeft er kwalitatief onderzoek naar gedaan en diepte-interviews gehouden met senior IT-professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk (1). Het onderzoek onthulde dat medewerkers een zorgeloze en ongestructureerde manier van het bewaren en benoemen van documenten hebben ontwikkeld, en volledig op IT rekenen als het fout gaat.

Set-up and forget
Meest voorkomende fout is dat bedrijven hun back-ups instellen en verder vergeten; informatie opslaan op tape of schijf en die nooit controleren; en de opslaglocatie en omstandigheden niet beheersen. Onderzoek laat zien dat 34% van de bedrijven zijn back-ups nooit test. Van de bedrijven die dat wel doen, ontdekte 77% fouten in hun tape-back-ups – wat een hoog risicopercentage aantoont (2) in de aanpak en werkwijze. Ook worden backup-tapes en –schijven onder verkeerde omstandigheden bewaard wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid, wat leidt tot vermindering van de data-kwaliteit.

Tijdswinst en gemak
Medewerkers zien IT en de back-up-diensten als een waardevol veiligheidsnet en rekenen zich rijk door gelijk slordig te worden, om aan tijdswinst en gemak te winnen. Hybride back-up is een sprong voorwaarts, en het is eigentijds en geavanceerd om clouddiensten te combineren met eigen opslag op tape en schijf. Met de back-up is het als met het rookalarm: hij verdient regelmatig aandacht.

Diversiteit in Informatie
Iron Mountain raadt bedrijven flexibele en hybride backup-procedures op maat aan die maximale veiligheid bieden. Uitgangsprincipe is dat niet alle informatie gelijkwaardig is: de eigen server is bijvoorbeeld het meest geschikt voor actuele informatie die in gebruik, essentieel en vertrouwelijk is de cloud is beter geschikt voor minder essentiële gegevens en slapende dossiers tape-backups en backup-schijven op externe, beveiligde en vertrouwde locatie met klimaatbeheersing, zijn beter geschikt: ovoor archiefdoeleinden, om te voldoen aan verplichtingen, als extra verdedigingslinie voor intellectuele eigendommen, en als dubbele zekerheid voor de actuele back-ups in eigen huis.

De back-up is een tweede of derde kopie voor veiligheidsdoeleinden en de laatste verdedigingslinie. De back-up-strategie en -procedures moeten regelmatig worden getest en vergezeld gaan van maatregelen die het eerste verlies van gegevens door medewerkers tegen gaan.

Discipline
De collega´s verdienen steun en aandacht om hun bestanden beter te benoemen en goed te bewaren. Een volwassen documentbeheerplatform met versiebeheer, is een goede volgende stap, alsook het opzetten van een centrale plaats waar mensen hun eigen documenten kunnen terugzoeken.

Over Iron Mountain
Iron Mountain Inc. bestaat sinds 1951 en is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange, onder de notering IRM. Iron Mountain is de grootste informatiemanager ter wereld: met bijna 7,5 miljoen vierkante meter onroerend goed in meer dan 1.350 vestigingen, in 45 landen, en op 6 werelddelen, kan Iron Mountain zijn 220.000 klanten wereldwijd bedienen.

Iron Mountain´s oplossingen zorgen dat klanten hun informatie en bezittingen veilig kunnen bewaren en er zakelijke voordelen mee kunnen boeken, ongeacht de verschijningsvorm, bedrijfslocatie of bewaartijd van die informatie en documenten, en onze oplossingen dragen voor hen bij aan een optimale bedrijfsvoering.

Iron Mountain biedt beheerdiensten voor gegevens, documenten, klant- en patiëntdossiers, en (kunst-) bezittingen; clouddiensten; gegevensherstel; logistieke diensten en beveiligde vernietiging. Iron Mountain beheert de gehele levenscyclus tegen lagere kosten en in lijn met de wet- en regelgeving, ook wat betreft de gestelde bewaartermijnen.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top