vrijdag, augustus 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bedwants maakt opmars in Nederland
Bedwants maakt opmars in Nederland

Bedwants maakt opmars in Nederland

  • Nederland
  • Steeds vaker krijgen Nederlanders die terugkomen van vakantie te maken met de bedwants. Na een vakantie in bijvoorbeeld Italië, Spanje of Frankrijk komt het ongedierte via kleding in de koffer mee naar huis. Inmiddels is er alleen al in augustus een verdubbeling van het aantal meldingen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
  • bedwants 67
  • Lagerwey bestrijding & bescherming
  • http://www.lagerweybv.nl
  • info@lagerweybv.nl

Algemeen werd aangenomen dat de bedwants in West-Europa en Amerika door het gebruik van insecticiden waren uitgeroeid. Toch is het insect de laatste jaren bezig met een nieuwe opmars. Vanaf 2007 zijn er ook meer gevallen bekend van hotelbesmettingen in Brussel en Amsterdam.

Vakantie

Tijdens vakanties kruipen bedwantsen in de koffers van vakantiegangers. Tijdens de rit naar huis komen hun eitjes uit en bij het uitpakken van de koffer verspreiden de nimfen zich door het hele huis. Henk Dijkstra, directeur van Lagerwey bestrijding en bescherming: “Na de zomervakantie krijgen wij ieder jaar veel meldingen van bedwantsen. Dit jaar is het aantal meldingen van particulieren zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent enerzijds dat er meer bedwantsen voorkomen, maar ook dat mensen de symptomen beter herkennen en er actie op ondernemen.” De beten van de bedwants zijn vaak te herkennen door drie bulten op rij. Deze lijken op muggenbeten en veroorzaken vervelende jeuk. 

Paniek

De ontdekking van de bedwants is voor veel mensen reden tot paniek. De gevolgen variëren van irriterende jeukplekken tot de verspreiding van tropische ziektes. Op internet circuleren diverse bestrijdingsmethodes zoals het plaatsen van een heteluchtkanon, het verspreiden van een poeder of het plaatsen van lokdoosjes. In de praktijk blijken deze methodes niet tot nauwelijks te werken. 

Wat te doen

Vakantiegangers die al tijdens hun vakantie gebeten zijn door de bedwants, doen er verstandig aan om hun koffers niet mee in huis te nemen. Zo kan de bedwants zich namelijk niet innestelen in het interieur en wordt een complete reiniging van het huis voorkomen. Om de bedwants te doden moet de kerntemperatuur rond het diertje heet of juist erg koud zijn. Om dat te bereiken kan de koffer een week lang ingevroren worden in de diepvries op min 28 graden Celsius of één dag verwarmd worden bij minimaal 60 graden Celsius. Reiniging in de droger kan bij een programma van minimaal 60 graden. 

Bestrijden

Een hittebehandeling werkt het meest effectief: de hele woning wordt hierbij een aantal dagen gecontroleerd verwarmd tot minimaal 55 graden zodat alle bedwantsen dood gaan. Chemische bestrijding is niet aan te raden omdat de bedwants zich goed verschanst in de kleinste kieren en naden. Daarnaast is chemisch reinigen ongezond voor de bewoners van het huis.

Over lagerweybv

Lagerwey bestrijding en bescherming is expert op het gebied van ongediertebestrijding en werkt door heel Nederland. Hierbij ligt de nadruk op een snelle, effectieve en duurzame oplossing. De specialisten van Lagerwey bestrijding en bescherming ontzorgen de klant met een totaalpakket. Meer informatie: www.lagerweybv.nl.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top