donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Beeldbank Nederlands Instituut voor Militaire Historie vernieuwd
Beeldbank Nederlands Instituut voor Militaire Historie vernieuwd

Beeldbank Nederlands Instituut voor Militaire Historie vernieuwd

  • Nederland
  • De totaal vernieuwde beeldbank van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) staat sinds vandaag online. De vormgeving is aangepast aan de nieuwe website van Defensie en de zoekmogelijkheden zijn fors verbeterd.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/08/07/beeldbank-nederlands-instituut-voor-militaire-historie-vernieuwd

Officier spreekt militairen toe aan boord van een schip
Militairen van de Prinses Irenebrigade krijgen instructies vlak voordat zij op 8 augustus 1944 aan land gaan. Foto: NIMH

“We zijn erg tevreden over de beeldbank nieuwe stijl”, aldus directeur NIMH drs. Piet Kamphuis. “De beeldbank, uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van de rijksoverheid, ziet er gelikt uit.”

2 miljoen foto’s

Inmiddels zijn bijna 250.000 foto’s via de beeldbank te bekijken en dit aantal neemt de komende periode gestaag toe. De fotocollectie van het NIMH bevat ongeveer 2 miljoen beelden uit de geschiedenis van de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee.

Naast de afbeeldingen afkomstig van de fotodiensten van de krijgsmacht, heeft het NIMH ook een groot aantal foto’s van particulieren in zijn bezit. Hieronder bevinden zich onder meer unieke fotocollecties van de Meidagen 1940 en de dekolonisatieperiode in Nederlands-Indië.

Op korte termijn vult het NIMH de beeldbank aan met een eerste selectie uit de ruim 8.000 rolprenten tellende filmcollectie van het NIMH.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top