vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Begin vandaag nog met sporten
Begin vandaag nog met sporten

Begin vandaag nog met sporten

  • Nederland
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat aanzienlijk veel mensen last hebben van overgewicht. Dit heeft met name te maken met de manier waarop we eten en de mate fysieke inspanning. In deze steeds meer digitaal wordende wereld kun je van alles vanuit je bank doen en wordt de behoefte om te gaan sporten steeds lager. Echter is een fysiek gezond lichaam juist erg belangrijk. Begin vandaag nog met sporten zodat jij fit blijft, je gezond voelt en er goed uit ziet.
  • WTS
  • sannevermeulen1983@hotmail.com

Voordelen van sporten

Sporten vermindert de stress. Tijdens het sporten maakt je lichaam een bepaald stofje aan wat er voor zorgt je humeur beter worden. Tevens zorgt het voor een kalmerend en pijnstillend effect. Beweging heeft ook een positieve invloed op je spijsvertering. Het zelfde geld voor je dagelijkse energie niveau. Men denkt vaak dat wanneer je minder doet je meer energie overhoudt. Ik zal je uit je droom helpen. Dit is niet waar. Je lichaam komt door beweging juist op gang en zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd. Wanneer je regelmatig gaat sporten zul je vanzelf merken dat je meer zin hebt om dingen te gaan ondernemen en je je energieker voelt.

Nadelen van sporten

Natuurlijk kent sporten ook zijn nadelen. Dit heeft voornamelijk te maken met blessures. Een blessure kan altijd voorkomen maar zeker in competitieve sporten kan dit veelvuldig voorkomen. Een sliding op het voetbalveld kan er al gauw voor zorgen dat je er een aantal weken uit ligt. Voordat je begint met sporten moet je altijd een warming-up doen. Je kunt bij wijze van spreken niet uit de bank komen en direct buiten gaan sprinten. Je lichaam moet hier op voorbereid zijn. Wanneer je dit niet doet zul je waarschijnlijk meer spierpijn hebben en sneller blessures oplopen.

Niet opgeven

Wanneer je gaat sporten is vooral discipline belangrijk. Een enkele keer sporten zal geen resultaat op leveren. Je zult dit met regelmaat moeten doen. Wanneer je van jezelf weet dat je de discipline niet kunt opbrengen om bijvoorbeeld drie keer in de week naar de sportschool te gaan kun je een aantal dingen doen. Denk hierbij aan een het sporten met een “gym buddy” of een personal trainer. Zij zullen jou aansporen om te gaan en matten je af. Wanneer je liever aan teamsport doet is het misschien leuke om bijvoorbeeld op hockey of voetbal te gaan. Hier heb je vaste trainingstijden en wordt je bij onderpresteren op de bank gehouden. Je wordt dus indirect getriggert om altijd het beste van jezelf te laten zien. Bij wielrennen kun je doen wat jij zelf wil. Je kunt alleen op gaan fietsen maar ook in groepsverband. Het leuke aan het rijden in groepsverband is dat je op een gegeven moment met een vaste groep zult rijden. Na verloop van tijd willen jullie je sportkleding bedrukken. Je draagt geen normale shirtjes maar speciale kleding van textiel. Deze kleding kun je bij textieldrukkerij merchandisingconcepts laten bedrukken.

Voeding

Om tijdens het sporten alles te kunnen geven is voeding erg belangrijk. Je moet er voor zorgen dat je het juiste aantal calorieën binnen krijgt voor jouw lichaam en dagelijkse activiteiten. Om er voor te zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt is een bezoekje aan een voedingsadviseur zeker aan te raden. Zij kunnen aangeven hoeveel vet, eiwitten en koolhydraten je dagelijks binnen moet krijgen om jou doel te kunnen realiseren. Voeding is misschien wel één van de belangrijkste invloeden op sport. Er wordt niet voor niks gezegd: “Abs are made in the kitchen”.

Met dit gezegde sluit ik het artikel af. Ik hoop dat ik lezers heb kunnen overtuigen van de noodzaak om te sporten en de voordelen hiervan. Ik zeg: sport ze!

 

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top