vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bekend beeld het Lampenmaakstertje heeft nieuwe plek in Philips museum
Bekend beeld het Lampenmaakstertje heeft nieuwe plek in Philips museum

Bekend beeld het Lampenmaakstertje heeft nieuwe plek in Philips museum

  • Nederland
  • Eindhoven – Het bekende beeld het Lampenmaakstertje is vandaag verhuisd van haar locatie op de hoek van de Emmasingel en Mathildelaan in Eindhoven naar een prominente plek in het Philips museum.
  • Philips
  • http://www.philips.nl
  • info@philips.nl

Dit gebeurde in de aanloop naar de opening van het museum door H.M. de Koningin op vrijdag 5 april. Op haar nieuwe locatie zal het Philips-meisje de bezoekers van het museum verwelkomen.

Het beeld werd in 1966 door gepensioneerden geschonken aan het bedrijf. Het staat symbool voor alle vrouwen die vroeger in de Philipsfabrieken hebben gewerkt. Het ging dan vooral om nog jonge meisjes die met hun kleine, smalle vingers in staat waren de binnenkant van de lampen te bewerken.

Het Philips museum laat de bezoeker de ontwikkeling van het wereldconcern beleven, vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Een belangrijk element in deze historie zijn de lampenmaaksters.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top