maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bekijk Insider’s into zaken doen in Oekraïne
Bekijk Insider’s into zaken doen in Oekraïne

Bekijk Insider’s into zaken doen in Oekraïne

  • Nederland
  • Meer dan 2012, Oekraïne het gemakkelijker gemaakt om bedrijf te starten in het land, belastingvermindering maatregelen ingevoerd, en een verbeterde registratie van eigendom procedures, volgens de Doing Business 2013 rapport van de Wereldbank. We ontmoetten met managing director TMF Group in Oekraïne Pavlo Boyko te praten over toegepaste aspecten van het zakendoen in Oekraïne en feitelijke ervaringen buitenlandse investeerders hebben in het Europese land Oost.
  • TMF Fundadministrators B.V.
  • http://www.tmf-group.com
  • carla.mendy@tmf-group.com
  • http://www.tmf-group.com/en/Media-Centre/News-Comments-and-Features/August-2013/Insiders-View-Into-Doing-Business-in-Ukraine

Als TMF Group biedt financiële verslaggeving, fiscale en payroll services voor buitenlandse investeerders in Oekraïne, begonnen we ons interview met de vraag waar in Oekraïne een buitenlandse bedrijf moet investeren. “Ik wou dat ik wist de magische formule Industry X + Land Ukraine = Winst Z. Er is geen dergelijke formule in het algemeen”, aldus Boyko. Als een bedrijf een goed bedrijfsmodel en getalenteerde leiderschap is er geen reden om het niet rendabel te zijn in de Oekraïne, of ergens anders. “We hebben een 80/20 regel,” vervolgde Boyko. “80 procent van de [bedrijf] processen over de hele wereld hetzelfde zijn, en slechts 20 procent zijn lokaal bepaald.”

“Terwijl het doen van zaken in Oekraïne moet je je partner kennen,” benadrukt Boyko. ‘En doe je huiswerk. “Voorafgaand aan het betreden van de markt, moet een bedrijf bepalen of de markt is zo veelbelovend als men denkt te zijn, of er schaalvergroting kansen in Oekraïne, etc.

Toch, lokale ervaring TMF Group – het bedrijf vertakt naar Oekraïne terug in 2006 – blijkt dat energie-en de banksector, telecommunicatie, onroerend goed, farmaceutica, klinisch onderzoek, landbouw, headhunting, en luxe goederen zijn de gebieden van de Oekraïense markt die ervoor zorgen dat het aantrekken buitenlandse investeerders. Meest aantrekkelijke op het moment dat zijn niche sectoren, zoals techniek in hernieuwbare energie, omdat ze niet op het moment dat zijn gevuld.

IT is een van de meest winstgevende sectoren voor buitenlandse investeringen in Oekraïne, aldus Boyko. Vergeleken met die van westerse tegenhangers, een uurtje werk Oekraïense IT-professionals ‘is spotgoedkoop, die direct winst gelijk. “Binnen een week of maand de code die die jongens kunnen werken is veel meer waard dan de huur van kantoorruimte en overige investeringen,” zei Boyko.

Ondanks wat veel mensen denken, Boyko denkt dat de corruptie is niet noodzakelijk een probleem in de Oekraïne. “Er zijn voorbeelden – onze klanten zijn daar goede voorbeelden van, en er zijn veel meer – van bedrijven [in Oekraïne] dat niet die praktijken niet toestaan,” zei Boyko. “Het is mogelijk om zaken te doen in Oekraïne in een niet-corrupte wijze en winstgevend te zijn,” benadrukte hij.

Oekraïners willen mopperen, verklaarde Boyko. “We klagen over Oekraïense praktijken, we klagen over hoe corrupt het land is … We willen buitenlanders choqueren met enkele opvallende voorbeelden die inderdaad gebeuren, maar over te praten zo vaak maakt ze [lijkt] een eerder regel dan uitzondering, “merkte hij op. Negatief nieuws gaat zeer snel en de impact ervan zou de resultaten die door de relevante marktonderzoek op het land overspoelen, elke klimt in de internationale ratings en de verbeteringen in de wetgeving, betoogde hij.

Negatief nieuws kan schadelijk zijn, maar die van de positieve de meeste impact te maken? We vroegen de heer Boyko over de mogelijke gevolgen van de ondertekening van de associatieovereenkomst tussen Oekraïne en de EU. “Het is een signaal, … een psychologische impuls. Dat is zeker zo, “verklaarde hij.

Om ons gesprek concluderen, keerden we terug naar de veelbesproken UEFA Europees kampioenschap voetbal EURO 2012. We vroegen de heer Boyko over EURO 2012 invloed op de perceptie van Oekraïne van de investeerders. Enorme infrastructuurprojecten gekatalyseerd door het kampioenschap werd de trigger voor dienstverleners en bouwbedrijven te voeren Oekraïne, overwegen, of deelnemen aan aanbestedingen, Boyko vertelde ons. “Dat is zeker een reden voor veel bedrijven om te komen,” zei hij.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top