dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Beklim de carrièreladder met een MBA van The Open University Business School – inschrijvingsdeadline: april 2015
Beklim de carrièreladder met een MBA van The Open University Business School – inschrijvingsdeadline: april 2015

Beklim de carrièreladder met een MBA van The Open University Business School – inschrijvingsdeadline: april 2015

  • Europa
  • Degenen die geïnteresseerd zijn in een MBA-studie aan the Open University (OU) Business School en daar in mei mee willen beginnen, kunnen zich nog tot 17 april 2015 inschrijven.
  • ImageProxy
  • ZZindi Corporate Communicatie
  • info@zzindi.nl

Degenen die geïnteresseerd zijn in een MBA-studie aan the Open University (OU) Business School en daar in mei mee willen beginnen, kunnen zich nog tot 17 april 2015 inschrijven.

The OU Business School biedt, als Bedrijfskunde Faculteit van de grootste Britse universiteit met afstandsonderwijs, werkende professionals en managers de mogelijkheid toegepaste bedrijfskunde, strategische leiderschapskwaliteiten en ondernemerschap te leren. Het Engelstalige MBA-programma is door de internationale accreditatieorganisaties EQUIS, AMBA en AACSB geaccrediteerd. In Nederland en internationaal behoort het tot de weinige MBA-programma’s met deze drie accreditaties.

De werkenden staat in veel opzichten een heel flexibel studieprogramma te wachten; ze kunnen de studeertijd aanpassen aan de hoeveelheid werk die ze hebben. Ook is de week-  of jaartaak van de studie goed te combineren met persoonlijke werk- en leefomstandigheden. De studiemodules kunnen over drie tot zeven jaar worden verdeeld. Een ander kenmerk van de MBA-studie is het niet plaatsgebonden karakter ervan: de multimediale techniek zorgt ervoor dat studenten ook onderweg online aan hun studie kunnen werken   – op tablets, smartphones of vanaf de pc, waar ze zich ook bevinden. Er wordt steeds per gevolgde module betaald.

Het studiemateriaal en de onderwijsmethode van the OU zijn zo ontworpen, dat het geleerde direct in de praktijk en in de eigen werkkring kan worden toegepast. De onderwijsmethode van the OU is veelvuldig bekroond. Tweederde van de top 100 van Engelse universiteiten  gebruikt OU-studiemateriaal voor hun eigen opleidingen. De OU-studenten worden door tutoren en module-tutoren begeleid. Een tutor begeleidt gemiddeld 18 studenten, corrigeert huiswerk en projecten, leidt de gezamenlijke online conferenties, beantwoordt individuele vragen en zorgt er op die manier voor dat een studie met succes kan worden gevolgd. Tijdens een online conferentieportal wisselen studenten van gedachten met internationale, uit de hele wereld afkomstige medestudenten. Daarnaast hebben ze voor het netwerken contact met een grote internationale kring van oud-studenten. De groep OU-alumni en de regionale alumninetwerken bieden verschillende evenementen aan – ook in Nederland. De studenten waarderen zeer de verplichte colleges van meerdere dagen waarbij ze persoonlijk aanwezig zijn, de residential schools. Deze worden gedurende de gehele studie driemaal aangeboden (in totaal ongeveer elf dagen), op verschillende data en op verschillende plaatsen. Hier hebben de MBA-studenten de gelegenheid om samen met medestudenten een speciaal, strategisch managementvraagstuk nauwgezet en onder begeleiding van docenten uit te werken aan de hand van casestudies.

Sinds 2005 behoort the OU elk jaar tot de vijf best beoordeelde Engelse universiteiten in de National Student Survey, waarbij studenten gevraagd wordt naar de tevredenheid over hun universiteit.

Voor de MBA-studie is minimaal drie jaar praktijkervaring in een leidinggevende, specialistische of technische functie, een erkend universitair diploma en een goede kennis van het Engels nodig. Inschrijfgeld, toelatingstesten of de GMAT worden door the Open University niet vereist. De studie begint in mei van 2015. Naast de algemene MBA biedt the OU ook de MBA Technology Management aan, die gericht is op technologie-georiënteerde leidinggevenden.

Meer informatie over de opleidingen aan the OU Business School is te vinden op www.openuniversity.edu/mba.

Contact:
Bel voor meer informatie met The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, England, Tel.: 0044 300 303 0266.

Neem voor het MBA programma contact op met de Marketing vertegenwoordiger van The Open University Business School, de heer Robert Ensor, via Robert.Ensor@oubs.eu of 020 412 1962.

Voor andere vragen of beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met Cindy van der Helm, Persvoorlichter in Nederland voor The Open University, via info@zzindi.nl of 0521-763402.

Over The  Open University Business School en de MBA-studie:

The Open University Business School en haar studieprogramma’s zijn door de relevante internationale organisaties  EQUIS, AMBA en AACSB geaccrediteerd. In Nederland behoort de MBA van the OU tot de weinige MBA-programma’s met deze drie accreditaties. The OU Business School telt meer dan 90.000 studenten uit meer dan 100 landen en behoort daarmee tot de grootste managementscholen in Europa. Dit jaar viert the OU het 25ste jubileum van het MBA-programma. In maart en april vinden in Londen en Berlijn verschillende jubileumevenementen plaats met presentaties en workshops.

Over CindyvdH

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top