zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / België’s grootste orgelbouwer Schumacher viert 60e verjaardag met concert en opendeurdagen op 8-9 oktober 2016 in Eupen
België’s grootste orgelbouwer Schumacher viert 60e verjaardag met concert en opendeurdagen op 8-9 oktober 2016 in Eupen

België’s grootste orgelbouwer Schumacher viert 60e verjaardag met concert en opendeurdagen op 8-9 oktober 2016 in Eupen

  • Belgie
  • Op zaterdag 8 oktober 2016 van 14 tot 17 uur, en op zondag 9 oktober van 10 tot 17 uur, laat Schumacher iedereen de wondere wereld van orgelbouw in al haar facetten ontdekken in haar moderne atelier van 2.100 m2, idyllisch gelegen aan de rand van het Hertogenwoud en de Hoge Venen nabij Eupen, in Duitstalig België.
  • Orgelbouw Schumacher
  • www.orgel-schumacher.com
  • jos.collin@orgel-schumacher.com
  • Een interview met zaakvoerder Guido Schumacher is altijd mogelijk. De website www.orgel-schumacher.com bevat veel informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie. Contactinformatie: Guido Schumacher +32 475 65 59 65 guido.schumacher@orgel-schumacher.com Jos Collin +32 468 225 924 jos.collin@orgel-schumacher.com Orgelbau Schumacher GmbH Langesthal 130 B – 4700 Eupen +32 87 88 30 30 www.orgel-schumacher.com www.facebook.com/schyvenorgel www.ambachtindekijker.com/page.asp?langue=NL&docid=177264
Schumacher legt op dit moment met de intonering de laatste hand aan de langverwachte restauratie van het monumentale symfonische Schyven-orgel in de Antwerpse kathedraal. Alle 30.000 onderdelen werden zorgvuldig gedemonteerd, gereinigd, hersteld of vervangen. Na 17.500 werkuren moet het orgel klaar zijn in het voorjaar 2017. Op 22 en 23 juni spelen titularis Peter Van de Velde en de Filharmonie een feestelijk concert met het orgelconcerto van Robert Groslot en de derde symfonie van Camille Saint-Saëns.
Intussen herbouwt Schumacher in haar atelier het barokke Binvignat-orgel uit 1781 van de Sint-Michielskerk in het Limburgse Bree in nauwgezette historische stijl. Schumacher onderhoudt ook voortdurend tal van orgels in heel het land en ook daarbuiten.
Er werken meer dan twintig hooggekwalificeerde ambachtslui voor Orgelbouw Schumacher. De meesten bezitten verschillende kwalificaties in hout- en/of metaalbewerking. Ze zijn orgelbouwer, intonateur, pijpenmaker, meubelmaker, houtsnijder, houtdraaier, fijnmechanieker, technisch tekenaar, restaurateur en vergulder.
In 2015 won Orgelbouw Schumacher de prestigieuze wedstrijd “Ambacht in de kijker” uit ongeveer 200 deelnemers.
Doorheen de jaren bouwden en restaureerden eerst vader Stephan en daarna zoon Guido Schumacher meer dan 500 orgels in binnen- en buitenland, waaronder meerdere opvallende en belangrijke instrumenten, tot in Amerika en Japan.
Orgelbouw en de restauratie van historische orgels vormen sinds 60 jaar de hartstocht van Orgelbouw Schumacher. Gaande van kistorgels en verfijnde studieorgels tot grote kerk- of concertorgels, heeft Schumacher regelmatig het bewijs van hoge kwaliteitsnormen geleverd. Het bedrijf gaat geen enkele uitdaging uit de weg, of het nu gaat om een reconstructie in historische stijl of de bouw van een klassiek orgel in hedendaagse vorm.

Ambachtelijke traditie, gepaard met de grondige kennis van historische instrumenten, moderne productietechnieken en artistiek inlevingsvermogen liggen aan de basis van de uniekheid van elk orgel dat het atelier van Schumacher verlaat. Een gemotiveerd team van hoog gekwalificeerde medewerkers stelt het bedrijf in staat om alle orgelonderdelen in het atelier te vervaardigen.

EINDE PERSBERICHT

Over Jos Collin

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top