zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Bengalen herkennen vervalste paspoorten dankzij marechaussee
Bengalen herkennen vervalste paspoorten dankzij marechaussee

Bengalen herkennen vervalste paspoorten dankzij marechaussee

  • Nederland
  • 22 juli 2013, 15.55 uur Een marechaussee geeft les aan collega's uit andere landen.2 medewerkers van de marechaussee gaan zo’n 60 leden van de Bengaalse immigratiepolitie trainen in het herkennen van vervalste documenten. Het tweetal van het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID) vertrekt vandaag voor een kleine 2 weken naar de hoofdstad Dhaka van Bangladesh.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl/marechaussee
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/07/22/46207375/Bengalen_herkennen_vervalste_paspoorten_dankzij_marechaussee

Nut voor Nederland en Europa

Vanwege het nut voor Nederland en Europa heeft het ECID inmiddels trainingen verzorgd in Ghana, Indonesië, Moldavië, Bulgarije, Kenia, Turkije en Libanon. Door douanebeambten in deze landen op te leiden worden Nederland en Europa minder geconfronteerd met mensen die met onechte reisdocumenten proberen binnen te komen. Ook al worden ze er hier aan de grens uitgepikt, juist door het ontbreken van echte documenten kunnen ze ook niet zomaar worden teruggestuurd.

Op verzoek

De 2 medewerkers van het bureau Trainingen van het ECID werken op verzoek van de Engelse National Document Fraud Unit, onder toezicht van het United Nations Development Programme. Ze trainen medewerkers van de Bangladesh Police Immigration, met name personeel van Hazrat Shahjalal International Airport te Dhaka. Het ECID is een samenwerkingsverband van marechaussee en politie.

Goede naam

De Koninklijke Marechaussee heeft inmiddels een goede naam opgebouwd met haar trainingen en veel landen willen hun grenswachters en diplomatieke personeel door het ECID laten trainen. Afhankelijk van het belang voor Nederland en Europa worden deze verzoeken ingewilligd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top