zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Benoeming inspecteur-generaal SZW
Benoeming inspecteur-generaal SZW

Benoeming inspecteur-generaal SZW

  • Nederland
  • De heer mr. M.J. (Marc) Kuipers wordt inspecteur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De benoeming gaat in op 1 mei 2016.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Marc Kuipers (1967) is sinds 2012 plaatsvervangend directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). In 2005 trad hij in dienst bij de AIVD als directeur Veiligheidsbevordering. Vanaf 2009 was hij bij deze organisatie directeur Operationele Expertise en Ondersteuning, tevens Chief Information Officer. Tussen 2000 en 2005 was Marc Kuipers werkzaam bij het ministerie van Justitie als directeur van de dienst Justis, de Justitiële Uitvoeringsdienst voor Toetsing, Integriteit en Screening. Eerder vervulde hij bij dit ministerie verschillende managementfuncties. Kuipers studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht.

Marc Kuipers volgt Jan van den Bos op, die per 1 januari 2016 inspecteur-generaal is bij de Inspectie Leefomgeving en Transport bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top