donderdag, maart 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Benoeming lid College van procureurs-generaal OM
Benoeming lid College van procureurs-generaal OM

Benoeming lid College van procureurs-generaal OM

  • Nederland
  • De heer prof. dr. mr. M. (Rinus) Otte wordt lid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM). De ministerraad heeft er op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie mee ingestemd om Otte voor te dragen voor benoeming in de leiding van het OM per 1 maart 2016.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Otte (1961) is sinds augustus 2015 actief als adviseur van het College van procureurs-generaal in de verdere ontwikkeling van de organisatie, onder meer in het kader van het programma OM 2020 en naar aanleiding van de bevindingen van de commissie Hoekstra. Daarvoor was hij werkzaam als senior raadsheer in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Verder is Otte hoogleraar organisatie van de rechtspleging aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Otte wordt de vierde procureur-generaal in het College naast voorzitter mr. H.J. (Herman) Bolhaar, mr. G.W. (Gerrit) van der Burg en mr. A.H. (Albert) van Wijk.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top