donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Beroep van de provincie Pisa voor het Hof van Cassatie tegen Dexia Crediop werd onontvankelijk verklaard
Beroep van de provincie Pisa voor het Hof van Cassatie tegen Dexia Crediop werd onontvankelijk verklaard

Beroep van de provincie Pisa voor het Hof van Cassatie tegen Dexia Crediop werd onontvankelijk verklaard

  • Internationale
  • Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft het beroep van de provincie Pisa tegen de beslissing van de Raad van State van 27 november 2012 onontvankelijk verklaard en heeft de provincie veroordeeld tot het betalen van de juridische kosten verbonden aan het geschil met Dexia Crediop.
  • Dexia Group
  • http://www.dexia.com
  • pressdexia@dexia.com
  • http://www.dexia.com/NL/journalist/persberichten/Documents/20140123_CP_CC_Provincie_Pisa_NL.pdf

Deze beslissing bekrachtigt definitief het vonnis van de Raad van State, die de derivateninstrumenten afgesloten tussen beide partijen voor een nominaal bedrag van 29 miljoen EUR op deze datum, geldig verklaarde. Dit vonnis van de Raad van State benadrukte eveneens het bestaan van een economisch voordeel voor de provincie verbonden aan de uitvoering van deze transacties, gaf aan dat Crediop niet verzaakt heeft aan haar adviesplicht ten opzichte van de provincie en bevestigde de geldigheid van de betreffende derivatentransacties. De provincie Pisa zal bijgevolg 6 miljoen EUR dienen te betalen overeenkomstig de onbetaalde bedragen op deze transactie sinds juni 2009, verhoogd met boetes omwille van vertragingsinteresten.

Daarenboven, bevestigt dit vonnis, de facto, de nietigverklaring van de unilaterale beslissing tot eigenbeheer aangenomen door de provincie Pisa, die zich thans dient te schikken naar de rechterlijke beslissingen en zijn contracten ten aanzien van Dexia Crediop dient na te komen. Met dit vonnis komt een einde aan meer dan vier jaar aan juridische procedures die duur waren zowel voor Dexia als voor de provincie Pisa die dit geschil voor de drie mogelijke rechtsmachten in Italië bracht.

De inspanningen van de Dexia teams in dit dossier zijn representatief voor de werkzaamheden die in het kader van de opvolging van de kredietportefeuilles en derivaten van de Groep worden uitgevoerd. Het dossier illustreert de problematiek verbonden aan het beheer in afbouw van de bank zowel inzake de opvolging van de kredietrisico’s als de opvolging van de juridische risico’s die voortvloeien uit bepaalde activa of buitenbalans elementen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top