zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Bescherm datalekken van binnenuit
Bescherm datalekken van binnenuit

Bescherm datalekken van binnenuit

  • Nederland
  • Steeds vaker lees je in de media berichten over datalekken door medewerkers van een organisatie en dan met name in de zorg sector. Meestal is dit onoplettendheid of onwetendheid en zelden moedwillig gedrag. Het kost organisaties veel moeite om interne bedreigingen te bestrijden. Vaak kiezen ze voor zware oplossingen om gegevensverlies of datalekken te voorkomen, maar die bieden geen inzicht in gebruikersgedrag en dat zorgt voor grote blinde vlekken. Sommige organisaties installeren systemen voor de analyse van gebruikersgedrag of SIEM-systemen (Security information and event management: beveiligingsinformatie en eventbeheer) om meer informatie te verkrijgen, maar die systemen hebben ook een kritiek zwak punt: de gegevens ervan.
  • AUBS Dtex oplossing
  • Aumatics B.V.
  • www.aumatics.nl
  • r.simon@aumatics.nl

Sinds kort heeft het ICT bedrijf Aumatics daar een gepaste oplossing voor. Het op de software van DTEX Systems gebaseerde AUBS-beveiligingsplatform van Aumatics, waarin technologie, informatie en diensten worden gecombineerd om geavanceerde bescherming te bieden tegen gebruikersbedreigingen.

Met het AUBS-platform proberen we geen inzichten te halen uit gebrekkige bestaande gegevens, maar maken we interne bedreigingen juist zichtbaar op het punt dat zich het dichtst bij de gebruiker bevindt: het eindpunt. Het platform installeert een lichte gegevensverzamelaar om de activiteit van gebruikers te monitoren. Vervolgens gebruikt het die gegevens voor een unieke analyse met herkenning van meer dan 1000 bekende slechte gedragspatronen, vergelijking van de activiteit met de normale activiteit en stapeling van waarschuwingen om verdachte activiteiten te ontdekken. Door deze unieke combinatie verschaft AUBS betere informatie dan welke andere beveiligingstool ook die op dit moment op de markt te vinden is.

 https://www.aumatics.nl/dtex_nl

Over Ronny Simon

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top