donderdag, november 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bestuurlijke boete voor GSM A.G. B.V.
Bestuurlijke boete voor GSM A.G. B.V.

Bestuurlijke boete voor GSM A.G. B.V.

  • Nederland
  • De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 29 mei 2013 een bestuurlijke boete van EUR 50.000,- opgelegd aan GSM A.G. B.V. (hierna: GSM), gevestigd te Breda, vanwege het zonder vergunning van DNB uitoefenen van het bedrijf van bank. De termijn voor het indienen van bezwaar is inmiddels verstreken zonder dat er bezwaar is ingediend. De opgelegde bestuurlijke boete is hierdoor onherroepelijk geworden.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2013/dnb296289.jsp
  • Bestuurlijke boete voor GSM A.G. B.V_tcm46-296291

Overtreding

DNB heeft vastgesteld dat GSM in ieder geval vanaf 21 oktober 2008 tot en met 29 juni 2010 door middel van de uitgifte van obligaties opvorderbare gelden heeft aangetrokken buiten besloten kring en van andere dan professionele marktpartijen. Vervolgens zijn die gelden over de periode van 27 januari 2009 tot en met 6 augustus 2009 voor eigen rekening van GSM uitgezet naar een vastgoed-A.G. De gelden zijn voor zover DNB bekend tot op heden nog niet terugbetaald. GSM is niet in het bezit en is ook niet in het bezit geweest van een door DNB verstrekte vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van bank.

Gelet hierop stelt DNB vast dat GSM in de periode van 27 januari 2009 tot en met heden artikel 2:11, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht heeft overtreden.

Boetehoogte

Het basisbedrag voor overtreding van dit wetsartikel is EUR 2.000.000. Bij het bepalen van de hoogte van deze boete dient DNB in haar overwegingen rekening gehouden met de ernst en duur van de overtreding, de mate van verwijtbaarheid, de feiten en de bijzondere omstandigheden van het geval en de draagkracht van GSM.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top