donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Betoging in Brussel voor socialer Europa
Betoging in Brussel voor socialer Europa

Betoging in Brussel voor socialer Europa

  • Europa
  • In Brussel betogen vrijdag enkele tienduizenden vakbondsleden uit diverse Europese landen voor een socialer Europa en tegen het door de EU opgelegde bezuinigingsbeleid. De betogers, waaronder zo'n 1500 leden van FNV en CNV, willen koopkrachtverbetering, meer werkgelegenheid en een Europees minimumloon.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjingw744vzn/nieuws/betoging_in_brussel_voor_socialer_europa?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0&tab=0

Aan de betoging nemen vakbondsleden uit onder meer Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Italië en Polen deel. Zij vragen aandacht voor een sociaal Europa aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 25 mei. De betogers richtten hun pijlen vooral op het bezuinigingsbeleid van de EU.

,,De crisis en de gevolgen van de strikte bezuinigingen laten zich voelen”, zei FNV-topman Ton Heerts, die de betogers toesprak. ,,In Nederland zijn door bezuinigingen tienduizenden banen vernietigd.” Heerts pleitte voor een gelijk speelveld op sociaaleconomisch gebied tussen alle EU-lidstaten, om ‘sociale dumping’ tegen te gaan.

De manifestatie ontregelde urenlang het verkeer in het centrum van Brussel. Aan het slot liep de betoging uit de hand toen enkele tientallen havenarbeiders uit Antwerpen en Gent vlak bij de EU-kantoren de politie met stenen en glas bekogelden. De politie antwoordde met waterkanonnen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top