woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Bezoek Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) aan Brussel
Bezoek Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) aan Brussel

Bezoek Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) aan Brussel

  • Internationale
  • Op 19 januari 2015 bezochten mevrouw Maas (Algemeen directeur) en de heer Van Genderen (afdelingsmanager Europa en Projecten), in de aanloop naar het Nederlands EU-voorzitterschap, diverse collegae van de permanente vertegenwoordiging EU en verschillende EU-instellingen.
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie
  • http://www.dienstterugkeerenvertrek.nl
  • info@dtv.minbzk.nl
  • http://www.dienstterugkeerenvertrek.nl/actueel/nieuws-2015/01/bezoek-dienst-terugkeer-en-vertrek-aan-brussel.aspx?cp=66&cs=17113

Zij wilden graag weten hoe er in Brussel gedacht wordt over terugkeer, ook in relatie tot andere beleidsterreinen en hoe dit onderwerp terug te vinden is op de Europese agenda. Daarbij is ook uitvoerig stil gestaan bij het aankomende Nederlandse voorzitterschap.

Er was een druk bezet programma georganiseerd met diverse ontmoetingen met mevrouw Roger van het Raadssecretariaat en de heer Muschel van het directoraat-generaal ‘Migration and Home Affairs (DG Home) van de Europese Commissie. De heer Muschel sprak zijn waardering uit voor de inzet van de DT&V binnen Europa en specifiek wat betreft de projecten European Initiative on Return Management (EURINT) en European Reintegration Network (ERIN) waarvan de DT&V projectleider is.

In het gesprek met Lotte Knudsen, directeur ‘Human and Society Development van het directoraat-generaal ‘Development and Cooperation – EuropeAid (DG DEVCO)’, stond de vraag: “Waar ontmoeten migratie en ontwikkeling elkaar?’ centraal. Vooral de DT&V-activiteiten op re-integratie en predeparture mochten op enthousiasme rekenen.

Het bezoek heeft bijgedragen aan een goede samenwerking van Nederland met de EU op het terugkeerdossier. Rhodia Maas heeft aangegeven uit te kijken naar de toekomstige samenwerking met het Raadssecretariaat, DG DEVCO en DG Home.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top