zaterdag, augustus 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Big Improvement Day maakt eerste drie namen bekend
Big Improvement Day maakt eerste drie namen bekend

Big Improvement Day maakt eerste drie namen bekend

  • Nederland
  • Vandaag maakt de Big Improvement Day de eerste namen bekend van 3 topsprekers die op 20 januari 2015 hun opwachting maken in het AFAS Circustheater in Den Haag. Ben Verwaayen, Hans de Boer en Eric van ’t Zelfde spreken tijdens de achtste editie van de Big Improvement Day (BID). Na zeven glansrijke edities op rij in Amsterdam, vindt de 2015-editie voor het eerst in Den Haag plaats, de stad waar overheid en bedrijfsleven elkaar dagelijks ontmoeten. Op de derde dinsdag in januari komen de beslissers van Nederland een dag lang samen onder het motto ‘vertrouwen en partnerschap’.
  • BID_header_mailing_600
  • Big Improvement Day
  • http://www.bigimprovementday.nl
  • bid@bigimprovementday.nl
  • Den Haag, 25 november 2014 –

Ben Verwaayen

Als voormalig CEO van Alcatel Lucent, vroegere topman van British Telecom en het voormalige staatsbedrijf KPN wordt Ben Verwaayen wel eens het belangrijkste exportproduct van de Nederlandse managementschool genoemd. Tijdens de Big Improvement Day zal hij vertellen hoe vertrouwen in zijn lange loopbaan een cruciale rol heeft gespeeld.

Kroonrede van Hans de Boer

Naast Verwaayen geeft Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, in een kroonrede zijn visie op de toekomst van Nederland. De Boer was ondernemer en commissaris bij diverse organisaties als Siemens Nederland en de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij en bouwde daarnaast de nodige ervaring op in de wereld van de (Haagse) lobby voor ondernemers.

Eric van ’t Zelfde

Van ’t Zelfde ontwikkelde al vanaf 1995 zijn ideeën over hoe onderwijs ingericht moet worden. Als directeur van de Hugo de Grootschool te Rotterdam bewijst hij dat zijn visie werkt: van een school waar maar een klein deel van de leerlingen de eindstreep haalde, is er nu een wachtlijst en bedraagt het slagingspercentage bijna 100%. Op BID zal hij hierover uit de school klappen.

Herman Zondag

Vertrouwen en Herman Zondag gaan hand in hand. Deze maand is hij al 28 jaar verbonden aan AFAS Software. Als 17 jarige jongen begon hij als kantoormedewerker en sinds 2000 geeft hij leiding aan 45% van meer dan 300 medewerkers en ontstonden innovaties als de AFAS Academy en de jaarlijkse auditie ronde #2ADVANCE. Op BID geeft hij een powertalk over hoe je mensen het beste kan motiveren.

Three minutes of improvement

Winnaar van de VN-milieuprijs Boyan Slat stond vorig jaar nog op het podium van BID om in drie minuten zijn project The Ocean Cleanup toe te lichten. Dit jaar zijn de three minutes of improvement voor:

  • Koen van Swam is initiatiefnemer van de Noordzeeboerderij, een proeftuin waar gewerkt wordt aan duurzame zeewierteelt op de Noordzee. Zeewier levert biomassa, zuivert het zeewater en draagt bij aan verbetering van de visstand.
  • Marius Smit (Plastic Whale) is plasticvisser. Het plastic dat jaarlijks in de gracht belandt, is in feite een waardevolle grondstof. Met zijn boot gemaakt van het plastic dat hij heeft opgevist, maakt hij de Amsterdamse grachten plasticvrij.
  • Walter Jansen, directeur van Jagran insectenkweek, heeft een missie: zorgen dat insecten ingeburgerd raken als hoogwaardige eiwitbron voor diervoeding, als afvalverwerkers van organische reststromen, als leveranciers van farmaceutische grondstoffen en zelfs als voeding voor mensen.

Dagvoorzitters Harry Starren & Charles Groenhuijsen

Harry Starren en Charles Groenhuijsen vormen op BID een gouden presentatieteam. Inspirator Harry Starren is inmiddels niet meer weg te denken van het podium van BID. Dit jaar zal hij wederom een grote rol spelen bij de BID als dagvoorzitter. Naast hem staat Charles Groenhuijsen, al 35 jaar actief in de journalistiek en een bevlogen spreker en voorzitter.

BID biedt zoals elk jaar inspirerende speeches van bijzondere persoonlijkheden uit uiteenlopende vakgebieden. De komende tijd zullen er meer sprekers bekend worden gemaakt.

Stand van ’t land

Tijdens BID 2015 introduceren we een nieuw programma-onderdeel: ‘Stand van het land’, waarin de situatie van de BV Nederland cijfermatig uiteen wordt gezet. Wat die cijfers betekenen voor de toekomst zal in een discussie met een drietal vooraanstaande futurologen en trendwatchers duidelijk worden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top