dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Bijenkorf: Tentoonstelling Stadsarchief Amsterdam
Bijenkorf: Tentoonstelling Stadsarchief Amsterdam

Bijenkorf: Tentoonstelling Stadsarchief Amsterdam

  • Nederland
  • 145 jaar de Bijenkorf, de 100 mooiste affiches. Tentoonstelling 27 maart t/m 24 mei – Stadsarchief Amsterdam.
  • Bijenkorf
  • http://www.debijenkorf.nl
  • PR@debijenkorf.nl
  • http://www.debijenkorf.nl/tentoonstelling-stadsarchief-amsterdam-ter-gelegenheid-jubileum-de-bijenkorf

Ter gelegenheid van het 145 jarig jubileum van de Bijenkorf toont het Stadsarchief in Amsterdam de 100 mooiste affiches uit de rijke collectie van het warenhuis. De tentoonstelling loopt van 27 maart t/m 24 mei 2015.

Vanaf de oprichting hebben affiches een belangrijke rol gespeeld in de reclame-uitingen van de Bijenkorf, met als hoogtepunt de jaren 50 en 60. Vele affiches zijn ontworpen door bekende vormgevers als Otto Treumann, Wim Strijbosch, Theo Stradmann, Anthon Beeke en Benno Premsela. Het oudste affiche op de tentoonstelling is van Pieter Das (1881-1937), St.Nicolaas Geschenken uit 1916.

Voor de Bijenkorf is een sterke vormgeving tot op de dag van vandaag van groot belang. De affiches waren vaak spraakmakend en vooruitstrevend. De ontwerpen werden van 1930 tot 1970 ondersteund door de sterke payoff “de Bijenkorf heeft ’t”. Tegenwoordig hanteert de Bijenkorf “Een wereld van Inspiratie’’.

De affiches op de tentoonstelling geven een goed beeld van de geschiedenis van de Bijenkorf en de ontwikkeling in de grafische vormgeving gedurende de 20ste eeuw. Het Stadsarchief beheert het complete archief van de Bijenkorf. Foto’s en film uit het archief zullen de affiches voorzien van interessante context.

Stadsarchief Amsterdam, Centrale Hal.
Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam.
Openingstijden dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag 12.00 – 17.00 uur.
Toegang gratis.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top