dinsdag, december 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Bijna een vijfde meer asielaanvragen in EU
Bijna een vijfde meer asielaanvragen in EU

Bijna een vijfde meer asielaanvragen in EU

  • Europa
  • De Europese Unie heeft bijna een vijfde meer asielaanvragen gekregen in de eerste 5 maanden van dit jaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken. Het aantal asielaanvragen steeg in 2013 ten opzichte van 2012 met 30 procent.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjl9gtim67xu/nieuws/bijna_een_vijfde_meer_asielaanvragen_in?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Het aantal asielaanvragen uit Syrië blijft flink stijgen. Ook opvallend is het aantal asielaanvragen van vluchtelingen uit Eritrea, aldus het EU-agentschap. Deze komen aan in Italië en vragen asiel aan in onder meer Nederland, Duitsland, Zweden en Noorwegen.

Sinds maart stijgt het aantal asielaanvragen uit Oekraïne ook sterk. Gemiddeld komen er 100 aanvragen per maand. Maar tussen maart en mei hebben al 2000 Oekraïners een aanvraag ingediend. Het merendeel zijn mensen die voor het eerst asiel vragen en dat doen ze verspreid over de EU-landen, aldus de cijfers. Russen vragen juist minder asiel aan dan een jaar geleden.

Uit het eveneens maandag gepresenteerde jaarverslag over 2013 blijkt dat in totaal 435.760 personen asiel aanvroegen in de EU. De meeste aanvragen kwamen van burgers uit Syrië, Rusland en de Balkanlanden zoals Albanië, Bosnië en Herzegovina, Macedonië, Kosovo, Montenegro en Servië. Duitsland kreeg veruit de meeste asielaanvragen (ruim 126.000). Dat is bijna twee keer zoveel als Frankrijk ,dat de tweede plek bekleedt qua aantal aanvragen. Zweden, Verenigd Koninkrijk en Italië volgen daarna.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top