dinsdag, juli 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Bijzondere houten sculpturen Bart Ensing in Roosendaal
Bijzondere houten sculpturen Bart Ensing in Roosendaal

Bijzondere houten sculpturen Bart Ensing in Roosendaal

  • Nederland
  • De bijzondere houten sculpturen van kunstenaar Bart Ensing uit Culemborg zijn te bewonderen tijdens expositie 'EYE-CANDY 7' in Roosendaal(NB). Dertien professionele kunstenaar tonen hun werk op maar liefst 1150m2 bij 'Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan'.
  • BART-ENSING-5
  • Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • Persbericht kunstenaar Bart Ensing

Van 7 maart t/m 31 mei is de bijzondere expositie ‘EYE-CANDY 7’ bij ‘Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ in het centrum van het Brabantse Roosendaal te bezoeken met o.a. bijzondere  houten sculpturen van kunstenaar Bart Ensing.

Bart Ensing maakt oorspronkelijke beelden van in de natuur gevonden hout, installaties en land art. Zijn houtsculpturen komen op organische wijze, duidelijk met gevoel, tot stand. Dat is in het werk terug te zien en te voelen. ‘Ik werk zonder vooropgezet plan, laat me inspireren door het hout. Soms zie ik in het hout een figuur die ik wil uitwerken, soms alleen een mooie lijn. Al werkend krijgt het uiteindelijke beeld vorm, soms heel anders dan ik oorspronkelijk had voorzien’. De meeste sculpturen horen binnen te staan, maar hij maakt ook werk voor in de tuin of openbare ruimte. Sinds 2013 maakt hij installaties en land art, vaak hangende werken met een relatie met de natuur. Land art, het werken met en in de natuur, geeft hem de ruimte om zijn verbondenheid met de natuur en het landschap vorm te geven.

www.deverbeelding-online.nl

Expositie ‘EYE-CANDY 7’ biedt de bezoeker een mooie diversiteit, met  bijzondere kunstwerken van dertien talentvolle kunstenaars, gepresenteerd op 1150m2.
Te bewonderen zijn: stenen en houten sculpturen, 3D-mozaïek, Chinese waterverf op rijstpapier, 3D kunstwerken uit staal in combinatie met glas, keramiek en schilderijen in diverse stijlen.

De  exposanten zijn:

Rick Lelieveld – www.rick-lelieveld.nl (schilderijen)
Peter Vial – www.petervial.nl (3D-mozaïek)
Marijke Ardon – www.marijkeardon.nl (schilderijen)
Erika Stanley – www.arterika.com (schilderijen en 3D-objecten)
Frans Kegels – www.franskegels.com ( 3D staal&glas)
Bart Ensing – www.deverbeelding-online.nl (houten sculpturen)
Loes Müller – www.kunstuitdepolder.nl (3D in lood en keramiek)
Adrienne Kusters – www.adriennekusters.nl (chinese waterverf op rijstpapier)
Ineke Duyndam – www.inekeschilderijen.nl (schilderijen)
Patrick Cornelis – www.patrickcornelis.nl (stenen sculpturen)
Sylvia Verhoeven – www.sylvia-verhoeven.nl (stenen sculpturen)
John Sprengers – www.johnsprengers.nl (schilderijen)
Anita Ammerlaan – www.anitaammerlaan.com (schilderijen)

Bekijk de YouTube-impressie van deze expositie: http://youtu.be/mZi_aNnWkeE

Op zondagmiddag 15 maart om 14.00 uur is de officiële opening van deze expositie.
De opening wordt verricht door Jeroen Hageman en Gül Tevkir van D66.
Jeroen Hageman is sinds 2011 lid van Provinciale Staten, provincie Noord-Brabant  voor D66 en Lid van de ‘Commissie voor Cultuur en Samenleving Noord-Brabant’.
Gül Tevkir is kandidaat Statenlid Provinciale Staten Noord-Brabant en staat op nummer 10 van de lijst van D66 Noord-Brabant.
Na de opening leiden de aanwezige exposanten u graag langs hun werk en zullen desgevraagd graag uitleg geven over hun geëxposeerde kunstwerken.
‘Pretty Good Girl’ verzorgt de muzikale omlijsting en uiteraard schenken wij op 15 maart een lekker drankje.

Op zaterdag 7 maart, zondag 8 maart en zaterdag 14 maart is er al een ‘preview’ van deze expositie mogelijk van 12:00 tot 17:00.
In verband met de deelname van Anita Ammerlaan aan het ‘Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2015’ is de ruimte van 1 t/m 3 mei gesloten.

Zondag 15 maart kunt u gratis parkeren op de Emiel van Loonpark parkeerplaats op z’on 150 meter van onze ruimte.
Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
Markt 39
4701 PB Roosendaal(nb)

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, of op afspraak via info@anitaammerlaan.com

www.anitaammerlaan.com
www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan
www.twitter.com/AnitaAmmerlaan

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top