woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BIL beloont de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar
BIL beloont de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar

BIL beloont de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar

  • Luxemburg
  • Dit jaar reikt Banque Internationale à Luxembourg (BIL) de 'Woman Business Manager of the Year Award' uit aan mevrouw Carole CASPARI (Altea Immobilière). Met dit initiatief zet BIL talentvolle vrouwen voor het voetlicht om ze in het Luxemburgse economische landschap meer bekendheid te geven. Uit deze maatschappelijke inzet blijkt de intentie van de bank om aan gelijke kansen voor mannen en vrouwen te werken.
  • DEXIA-BIL
  • https://www.bil.com
  • contact@bil.com
  • https://www.bil.com/nl/Documents/communiques-de-presse/2015-01-15-NL.pdf

Op een receptie in het hoofdkantoor van BIL in het bijzijn van mevrouw Lydia Mutsch, minister van Gelijke Kansen en minister van Gezondheid, overhandigde de heer Hugues Delcourt, Voorzitter van het Directiecomité van BIL, de winnares een cheque van 10.000 euro en een beeldhouwwerk van kunstenares Iva Mrazkova.

Doorslaggevend voor de keuze voor mevrouw Carole Caspari waren zowel haar talent om hiermee een niche-activiteit te ontwikkelen die in een reële maatschappelijke behoefte voorziet, als haar creativiteit en sterke karakter, die haar in staat hebben gesteld om deze uitdaging met succes aan te gaan.

De sinds 2006 door BIL in samenwerking met PricewaterhouseCoopers en mediapartner Paperjam georganiseerde wedstrijd beloont vrouwelijke leidinggevenden die bijgedragen hebben tot de ontwikkeling van een in Luxemburg gevestigde onderneming. Ook dit jaar weer wordt mede daarmee de rol van de vrouw in de Luxemburgse economie gepromoot.

De Woman Business Manager of the Year Award wordt ondersteund door de Kamer van Koophandel, de Kamer voor Ambachten, het Ministerie van Economie, het Ministerie van Gelijke Kansen, de Federatie van Vrouwelijke Ondernemers in Luxemburg en de vereniging Femmes Leaders Luxembourg.

De winnares

Mevrouw Carole CASPARI staat aan het hoofd van het in 2007 opgerichte bedrijf Altea Immobilière, dat momenteel 15 medewerkers telt. Altea ontwikkelt zich rond een nichemarkt: de korte-termijnverhuur van gemeubileerde kamers. Dankzij een jong, flexibel en gemotiveerd team biedt Altea 300 kamers aan via een all-in formule die expats het leven vergemakkelijkt.

Door expats en jonge werknemers een alternatieve huisvestingsoplossing voor de korte termijn aan te bieden, biedt Altea hun een toegankelijke huuroplossing en geeft het hun de kans zich onbekommerd in Luxemburg te integreren en zich volledig op de arbeidsmarkt te concentreren. Doordat deze jongeren zodoende geen huisvestingszorgen om het hoofd hebben, kunnen ze hun energie aan hun nieuwe baan besteden en zich daarin bewijzen.

Mevrouw Caspari schenkt bijzondere aandacht aan de opmerkingen en adviezen van haar cliënten. Zij werkt nu aan een uitbreiding van haar aanbod, zowel wat de locaties van de kamers betreft als ten aanzien van andere keuzemogelijkheden.

Met het prijsbedrag van 10.000 euro gaat Carole Caspari in de 300 kamers elektrische gloeilampen vervangen door spaarlampen. Zo helpt zij niet alleen het milieu een handje, maar drukt ze ook nog de kosten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top