vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / BIL sluit kantoor Singapore in kader van nieuwe strategie
BIL sluit kantoor Singapore in kader van nieuwe strategie

BIL sluit kantoor Singapore in kader van nieuwe strategie

  • Anderen
  • Banque Internationale à Luxembourg (BIL) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij haar activiteiten in Singapore om strategische redenen stopzet. De sluiting van het filiaal in Singapore is in lijn met het nieuwe strategische kader van de BIL-groep, dat onlangs werd gepresenteerd: BIL2020.
  • DEXIA-BIL
  • https://www.bil.com
  • contact@bil.com
  • https://www.bil.com/nl/Documents/communiques-de-presse/2015_%2005_13_%20BIL%20SINGAPORE_NL.pdf

Ondanks het potentieel van de Aziatische markt voor private banking-activiteiten is hiertoe besloten na inventarisatie van de internationale aanwezigheid van de BIL-groep in het licht van het nieuwe strategische kader en nadat de vereiste procedures waren afgerond en het betrokken personeel was ingelicht.

BIL Singapore begon haar activiteiten in 1982 en telt er thans 23 medewerkers. ”Na vele jaren van activiteit in het land was de sluiting van ons kantoor in Singapore een moeilijk te nemen maar noodzakelijk geworden besluit aangezien een duurzame aanwezigheid in deze regio alleen mogelijk is bij aanzienlijke schaalvoordelen, waar wij niet over beschikken”, zei Hugues Delcourt, CEO van BIL. “Hoewel het nooit eenvoudig is om een dergelijk besluit te nemen, heeft de uitvoering ervan geen materiële consequenties voor de groep. Na zorgvuldig onderzoek van onze prioriteiten en doelmarkten hebben we besloten onze Wealth-Management-activiteiten uit te breiden in andere regio’s, waar wij voor onze cliënten en de markt in het algemeen van groter belang kunnen zijn en kunnen zorgen voor duurzame groei van de bank op lange termijn. Wij bedanken ons team in Singapore, de toezichthouder en alle andere deelnemers aan de bloeiende financiële sector van Singapore van harte voor al die jaren van uitstekende samenwerking!”, aldus de CEO van BIL.

De voor BIL2020 verrichte evaluatie heeft opnieuw uitgewezen hoe belangrijk Wealth Management is voor BIL, en daarmee het pad geëffend voor de concentratie van de privatebanking-activiteiten van de bank op een aantal markten van belang, met name in Europa en het Midden-Oosten. Dankzij deze concentratie zal BIL op essentiële markten meer meetellen en de dienstverlening aan haar cliënten verder kunnen verbeteren door producten en diensten aan te bieden die perfect aansluiten op hun wensen. In dit verband onderzoekt BIL voortdurend welke internationale voetafdruk zij nodig heeft om haar cliënten op deze essentiële markten van dienst te zijn. Dit heeft geleid tot de recente opening van een filiaal in Dubai en de aankondiging dat BIL haar aanwezigheid in Zwitserland gaat versterken door KBL Zwitserland over te nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top