maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / BIL-tentoonstelling: Luxembourg! van Jacques Schneider
BIL-tentoonstelling: Luxembourg! van Jacques Schneider

BIL-tentoonstelling: Luxembourg! van Jacques Schneider

  • Luxemburg
  • Van 29 september 2015 tot 15 januari 2016 is in Galerie L’Indépendance van Banque Internationale à Luxembourg (BIL) de tentoonstelling Luxembourg! van Jacques Schneider te gast. Daarin toont de kunstenaar zestig van zijn recentste werken voor de eerste maal aan het publiek.
  • DEXIA-BIL
  • https://www.bil.com
  • contact@bil.com
  • https://www.bil.com/nl/Documents/communiques-de-presse/2015-09-28-nl.pdf

Jacques Schneider is fotograaf, graficus en schilder in één. Hij legt de schoonheid van het Luxemburgse erfgoed vast en herschept het met een subtiele en beheerste energie.

Door met zijn krachtige penseelstreken zowel de contouren als de meest in het oog springende lijnen te benadrukken, verheft hij het gefotografeerde onderwerp tot een eigenzinnig kunstwerk. Daar waar de fotografie natuurgetrouw de schoonheid van het landschap weergeeft, voegt Jacques Schneider er een nieuwe, moderne en innovatieve identiteit aan toe. Zijn expressieve kleurenspel brengt het beeld tot leven en geeft het een verrassend frisse toets. Het werk van Jacques Schneider is een eerbetoon aan de architectuur, de geschiedenis en het erfgoed waarmee Luxemburg rijkelijk bedeeld is. Het ademt ook een diepe toewijding aan het staatshoofd uit, de Groothertog, die als geen ander de identiteit van het land belichaamt.

Jacques Schneider geeft zijn persoonlijke kijk op een land dat de voorbije decennia ingrijpend is veranderd, maar nooit zijn identiteit verloor. Zijn moderne interpretatie combineert respect voor het verleden met openheid voor een wereld in constante ontwikkeling.

BIL is verheugd over de komst van deze getalenteerde kunstenaar en deelt zijn visie op innovatie en zijn gehechtheid aan het Groothertogdom. Deze nieuwe tentoonstelling kwam tot stand in het kader van de voortdurende inspanningen van BIL om kunst en de lokale en internationale kunstscène te ondersteunen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top