maandag, april 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BilancioBudget opent haar deuren in Eindhoven
BilancioBudget opent haar deuren in Eindhoven

BilancioBudget opent haar deuren in Eindhoven

  • Nederland
  • Doel: “Financieel een stabiele situatie creëren”
  • 2013-12-02 20.22.03
  • BilancioBudget
  • www.bilanciobudget.nl
  • eindhoven@bilanciobudget.nl
  • EINDHOVEN –

Bewindvoerder José de Meijer is het gezicht van BilancioBudget in Eindhoven, dat begin dit jaar de deuren geopend heeft in Eindhoven. Zij is gespecialiseerd om mensen die in de schulden zitten te helpen weer controle te krijgen over hun budget.

Wat doet de bewindvoerder?

“De bewindvoerder wordt door de kantonrechter benoemd”, legt José uit. “De werkzaamheden staan in het teken van behoud van geld en goederen. Dit ter bescherming van de cliënt. Het inkomen van de betrokkene wordt beheerd en de vaste lasten worden betaald. Daarnaast wordt er leefgeld uitbetaald aan betrokkene. Het doel is om een financieel stabiele situatie te creëren, waarbij het belang van de cliënt voorop staat. De primaire levensbehoeften worden beschermd, zodat men ook emotioneel gezien weer de stabiliteit kan bereiken. Mensen die onder bewind gesteld worden zijn meestal personen die tijdelijk of blijvend niet in staat zijn hun financiën te beheren. Te denken valt aan mensen met psychische of lichamelijke problemen, mensen met een verslaving en in deze economische tijden vooral mensen die in een problematische schuldensituatie zijn beland.”

Geen schuldsaneringsbedrijf

Het beheren van het budget mag niet verward worden met schuldsanering. José legt uit: “Een bewindvoerder regelt dus in principe geen schulden, maar onderhoudt wel contact met eventuele schuldeisers. Indien er geen sprake is van een problematische schuldensituatie zal ik mij zeker sterk maken om de schulden af te lossen. Echter als er wel een problematische schuldensituatie is dan is het belangrijk dat er zowel financieel als ook emotioneel een stabiele situatie wordt bereikt. Pas dan kan de stap gezet worden richting schuldhulpverlening van de gemeente. De bewindvoerder begeleidt het hele traject daarna.”

Doel

Met haar werkzaamheden heeft José ook een doel voor ogen. “In eerste instantie wil ik dat het werk mij voldoening geeft. Om het op de wijze te doen waar BilancioBudget voor staat: op basis van gelijkwaardigheid en professionaliteit. Iedere cliënt die ervaart dat mijn inzet zich uit in een prettig gevoel bij die persoon, maakt mij ook blij. En daar gaat het om. Iets betekenen voor elkaar en er samen het beste van maken.” Om aan iedere klant voldoende tijd te kunnen besteden, wil ze een niet al te groot klantenbestand opbouwen. “Ik wil de persoonlijke aandacht blijven behouden voor mijn cliënten. Op die manier blijft het werk plezierig om te doen en behoud ik het evenwicht tussen werk en privé. Dat is mijn doel: met ontspanning en plezier mijn dagelijkse werkzaamheden doen, wat mij de mogelijkheid geeft om datgene te doen wat nodig is voor mijn cliënten.”

Stap gezet

“Ik heb 30 jaar bij een bank gewerkt en de nodige financiële opleidingen gedaan. De laatste 15 jaar heb ik me daar bezig gehouden met kredietbeheer. Ik had vaak contacten met personen die financieel in de knel zaten. Steeds meer kreeg ik het gevoel dat ik naast deze mensen wilde staan in plaats van er tegenover. Enkele jaren geleden heb ik dan ook de stap gezet om de opleiding ‘schuldhulpverlening’ te gaan doen. Na afronding heb ik de gelegenheid gekregen om bij een bewindvoerderkantoor aan de slag te gaan en heb daar gedurende 1,5 jaar het vak geleerd.”

BilancioBudget

BilancioBudget is opgezet in 2010. De organisatie houdt zich bezig met financiële dienstverlening. De bedrijfsnaam betekent ‘balans in het budget’ en is tevens de doelstelling. Meer informatie is te vinden via www.bilanciobudget.nl.

Meer informatie:

Website: www.bilanciobudget.nl

E-mail: eindhoven@bilanciobudget.nl

Telefoon: 06 12 92 89 93

Schriftelijk: postbus 33, 5600 AA  BEST

Over José de Meijer

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top