maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Biomimicry: een nieuwe, meer effectieve manier van verandermanagement
Biomimicry: een nieuwe, meer effectieve manier van verandermanagement

Biomimicry: een nieuwe, meer effectieve manier van verandermanagement

  • Nederland
  • De wereld verandert. De noodzaak voor organisaties om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden is groot.
  • C2M-Management
  • http://www.c2m-management.nl
  • info@c2m-management.nl

Echter veel initiatieven om een verandering in een organisatie te bewerkstelligen lopen vaak uit op een jammerlijke mislukking. C2M-Management introduceert in Nederland ‘Biomimicry’: Dé nieuwe, effectieve wijze van verandermanagement.

Wat is Biomimicry?
Biomimicry is de wetenschap van het nabootsen van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke problemen op te lossen. Het concept is al eeuwen oud. De Eskimo’s leerden al te leven in iglo’s en zich warm te houden met pelsen, nadat zij het gedrag van de ijsbeer hadden bestudeerd.

De natuur biedt optimale oplossingen voor complexe vraagstukken. Tevens bekijkt Biomimicry in relatie tot projectmanagement hoe projecten beter beheerst kunnen worden kijkend naar hoe de natuur, met 3,8 miljard jaren ervaring, dingen aanpakt.

Maar hoe werkt Biomimicry in de praktijk? 
Veel managers krijgen de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van grote en complexe veranderprojecten. Zij worden tijdens dergelijke projecten regelmatig geconfronteerd met uiteenlopende valkuilen en obstakels. Daarnaast spelen er steeds nieuwe verandereisen, zoals: Verandertrajecten moeten succesvoller, sneller en geruislozer verlopen. En met een faalkans van ruim 70% bij veranderingstrajecten is er bij managers behoefte aan nieuwe inzichten op het gebied van effectief en succesvol veranderen. Het kijken naar de werkwijze zoals de natuur deze toepast, heeft een positieve werking. De natuur is immers iets wat bekend is en niet bedreigend. Een ander voorbeeld is het kijken naar ‘samenwerking’ in de natuur. In de natuur betekent dit namelijk respect, diversiteit en zelfsturing. Allemaal aspecten die van groot belang zijn bij complexe verandertrajecten.

Met Biomimicry tot 30% meer succes!
C2M-Management zorgt, met behulp van Biomimicry, dat er een eenduidige visie onstaat en gedeeld wordt. Dat aspect is immers essentieel voor het creëren van draagvlak en het motiveren van medewerkers in een veranderende omgeving. Door de koppeling met de natuur te maken kan het uiteindelijke doel van de verandering op een animerende en aimabele manier transparant worden gemaakt. Het resultaat is dat door de toepassing van Biomimicry bij de implementatie van grote complexe veranderingstrajecten de ‘successs rate’ met 20%-30% toeneemt!

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top