maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BL Fund Selection 0-50: op safe spelen
BL Fund Selection 0-50: op safe spelen

BL Fund Selection 0-50: op safe spelen

 • Luxemburg
 • Door de aanhoudend lage rente gaan beleggers op zoek naar alternatieven voor de klassieke depositorekening en termijnrekening. Het fonds BL-Fund Selection 0-50, dat wordt beheerd door Fabrice Kremer, is geschikt voor u als u op zoek bent naar een reëel rendement dat hoger is dan dat van de geldmarkt en tegelijkertijd de voordelen biedt van een defensieve belegging. Zoals de naam aangeeft mag de aandelenweging van dit fonds niet hoger zijn dan 50%.
 • Banque De Luxembourg
 • http://www.banquedeluxembourg.com
 • info@bli.lu
 • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/bl-fund-selection-0-50

Hoe wordt het fonds beheerd?

BL-Fund Selection 0-50 is een flexibel en defensief dakfonds. Fabrice Kremer is de beheerder en hij belegt in een selectie van fondsen die door de beste internationale fondsenbeheerders worden beheerd, zonder beperkingen inzake regio, sector of munt. Banque de Luxembourg belegt namelijk ook in externe fondsen met het oog op diversificatie en om te profiteren van de expertise van bekwame beheerders met een solide beheersproces. De beheerder onderzoekt alle beleggingscategorieën: aandelen, obligaties, grondstoffen, geldmarktbeleggingen, alternatieve beleggingen en vreemde valuta’s. Door de flexibele allocatie kan het fonds tot 50% in aandelen beleggen. Gemiddeld bedraagt de aandelenweging echter hoogstens een vierde van de portefeuille. Het fonds heeft een risiconiveau van 3 op een schaal van 7.

Wat zijn de voordelen van het fonds?

Dit dakfonds biedt een natuurlijke diversificatie op het gebied van beleggingen en strategieën. Het kan een kernbelegging zijn voor een omvattend defensief vermogensbeheer. Voor wie is het fonds bedoeld? BL-Fund Selection 0-50 is bedoeld voor de voorzichtige belegger die wil profiteren van een actief beheer dat niet gebaseerd is op een index, gericht is op kapitaalbescherming en een beleggingshorizon heeft van drie jaar.

In welke soorten activa belegt het fonds?

De portefeuille bestaat uit drie grote delen:

•twee soorten traditionele beleggingen:

 • aandelen, via een structurele positie in activa van goede kwaliteit en thema’s die op lange termijn een meerprestatie kunnen leveren, met nadruk op kwaliteitseffecten en middelgrote kapitalisaties;
 • obligaties, via nichethema’s die meer rendement bieden dan traditionele beleggingen in het huidige klimaat van lage rente.

•een deel “alternatieve” beleggingen, met een dubbele doelstelling:

 • ongeacht de marktomstandigheden een regelmatig rendement bieden als tegengewicht voor de zwakke obligatierente;
 • een neutrale of negatieve correlatie tot stand brengen met de risicovolle markten.

Wat zijn de doelstellingen van het fonds?

 • op lange termijn een stabiel en behoorlijk rendement bieden (op jaarbasis 2% tot 3% meer dan geldbeleggingen in normale marktomstandigheden);
 • bescherming bieden tegen volatiliteit;
 • het kapitaal beschermen op middellange termijn.

Welk rendement biedt het fonds?

Het fonds BL Fund Selection 0-50 heeft in 2014 een rendement neergezet van 6,73%, wat een zeer goed resultaat is, rekening houdend met het risicoprofiel van het fonds en de ontwikkeling van de financiële markten in het afgelopen jaar. Het fonds heeft beter gepresteerd dan de referentie-index, de Global Mixed Asset EUR Cons–Global, van Lipper (4,2%). Het rendement van het fonds bedraagt op vijf jaar 17,7%, tegenover 16,2% voor de index.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top