vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BL Global Flexible, beste in zijn categorie
BL Global Flexible, beste in zijn categorie

BL Global Flexible, beste in zijn categorie

  • Luxemburg
  • Het fonds BL-Global Flexible beoogt een rendement op middellange termijn van 5% tot 6% bij een lager risico dan dat van een aandelenbelegging. Het uitzonderlijke rendement van 16,73% in 2014 werd geprezen door de Belgische krant L’Echo. Het fonds, dat wordt beheerd door Guy Wagner, biedt ook een grotere kapitaalbescherming in perioden van dalende markten.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com/nieuws/entry/bl-global-flexible-beste-in

Uitzonderlijk rendement

Het fonds BL-Global Flexible was in 2014 het beste in zijn categorie met een rendement van 16,73%. Die prestatie is heel wat beter dan het beoogde rendement op middellange termijn van 5% tot 6%, en dat werd in L’Echo in de verf gezet: “De prestatie van de portefeuille die Guy Wagner voor Banque de Luxembourg beheert, werd niet alleen ondersteund door de aandelenbeleggingen (meer bepaald in de gezondheidszorg), maar ook door de obligaties met een zeer lange looptijd (meer dan 20 jaar), die het goed deden dankzij de dalende rente”, vermeldt de Belgische krant nog.

Hoe wordt het fonds beheerd?

BL-Global Flexible is een gemengd fonds dat de voordelen van aandelen en obligaties combineert. Wij bouwen een gediversifieerde portefeuille op en kiezen voor kwaliteitsondernemingen zodra wij ze tegen een redelijke prijs kunnen kopen. De term kwaliteitsondernemingen is hier zeker van belang. Voor ons zijn dat ondernemingen met weinig of geen schulden, een duurzaam concurrentievoordeel en een regelmatige kasstroom.

In welke soorten activa belegt het fonds?

Het gewicht van de verschillende beleggingscategorieën kan, naargelang hun relatieve aantrekkelijkheid, aanzienlijk variëren (van 0% tot 100%). Momenteel vormen aandelen de kern van de portefeuille (83%) wegens de lage rente op obligaties en geldmarktinstrumenten. Het aandelenrisico wordt binnen de portefeuille gedeeltelijk afgedekt met short futures.

Waaruit is de portefeuille hoofdzakelijk samengesteld?

Het obligatiegedeelte van het fonds is belegd in dertigjarig Amerikaans staatspapier. Bij de aandelen zijn de belangrijkste posities Nestlé, Roche Holdings en Novartis.

Aan welke munten is het fonds blootgesteld?

De beleggingen van het fonds gebeuren hoofdzakelijk in euro. De portefeuille bevat echter ook effecten in andere munten, zoals de Amerikaanse dollar, de Zwitserse frank, de Hongkongse dollar en de Canadese dollar.

Voordelen van het fonds

  • Het fonds kan zich aanpassen aan de marktomstandigheden. Op middellange termijn streeft het fonds naar een behoorlijk rendement dat hoger is dan dat van een obligatiebelegging, terwijl al te grote schommelingen worden vermeden.
  • De beheerder kan inspelen op wijzigingen in het economische en financiële klimaat en is niet gebonden aan een voorafbepaalde allocatie.
  • Het beleggingsbeleid biedt de beheerder ruimte om uiteenlopende financiële instrumenten te gebruiken en af te wijken van de referentie-indexen.
  • Het fonds is beschikbaar in euro en in Amerikaanse dollar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top