zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Bloemschikwedstrijd MBO-studenten op het Loo
Bloemschikwedstrijd MBO-studenten op het Loo

Bloemschikwedstrijd MBO-studenten op het Loo

  • Nederland
  • Op woensdag 28 mei staat Paleis Het Loo in het teken van een wedstrijd historisch bloemschikken voor studenten, passend bij de tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’, over bloemkunst in paleis en tuin.
  • Paleis Het Loo
  • http://www.paleishetloo.nl
  • info@paleishetloo.nl
  • http://www.paleishetloo.nl/bloemschikwedstrijd-mbo-studenten-op-het-loo/

Studenten van de Bloem & design opleiding van AOC Oost Twello krijgen de opdracht in acht teams van twee een modern en een historisch bloemstuk te maken. Deze opdracht daagt de studenten uit hun arrangeertalenten uit te breiden. Een jury van deskundigen beoordeelt de werken. Daarnaast gaan ook vijf professionele bloemschikkers met elkaar de strijd aan; zij worden apart gejureerd. Bezoekers van Paleis Het Loo zijn van harte welkom om te kijken naar het bloemschikken, achter in de tuin onder de Colonnades, van 13.30 tot 16.00 uur.

De bloemschikwedstrijd sluit aan bij de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’, die tot en met 31 augustus te zien is op Paleis Het Loo. Dit jaar is het thema ‘Bloemkunst in paleis en tuin’. In de paleiskamers worden wekelijks verse boeketten geplaatst, passend bij de historische interieurs. De inspiratiebronnen hiervoor, bloemstillevens uit de 17de tot 19de eeuw, worden getoond in de Oostvleugel. Ook zijn hier serviezen en klein meubilair met bloemmotieven te zien (Oostvleugel geopend vanaf 13.00 uur). In de Bloemenkamer van Het Loo kunnen liefhebbers zien hoe de bloemisten van Paleis Het Loo de boeketten samenstellen, met bloemen grotendeels uit eigen kwekerij (elke donderdag 10.00-12.00 en 13.00-14.30 uur, m.u.v. Hemelvaartsdag).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top