zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BNP Paribas: Onderzoek: popmuziek populairst onder Nederlanders
BNP Paribas: Onderzoek: popmuziek populairst onder Nederlanders

BNP Paribas: Onderzoek: popmuziek populairst onder Nederlanders

 • Nederland
 • Nederlandse muziekvoorkeuren in kaart gebracht Popmuziek is het populairst in Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse Muziekmonitor van BNP Paribas onder 500 Nederlanders tussen de 25 en 55 jaar oud. De bank is één van de hoofdsponsors van het North Sea Jazz Festival. 42% van de Nederlanders luistert bij voorkeur naar pop. Rock is voor één op de vijf het lievelingsgenre. Jazz is voor 6% van de Nederlanders de favoriete muziekstijl.
 • BNP Paribas
 • http://www.bnpparibas.nl
 • contact@bnpparibas-ip.com
 • http://www.bnpparibas.nl/nl/2015/06/29/onderzoek-popmuziek-populairst-onder-nederlanders/

In het onderzoek valt op dat jazz relatief laag scoort als populaire muziekstijl. Dit is verassend, want in jazz smelten namelijk vele muziekgenres samen.

Vrouwen kiezen voor pop, mannen voor rock

Een nadere blik leert dat pop haar nummer 1-positie dankt aan vrouwen. Ruim de helft (51%) van de vrouwen koos voor pop, terwijl slechts een derde (33%) van mannen hun voorkeur uitsprak voor pop. Mannen zijn daarentegen meer gecharmeerd van rock, 28% versus 12% van de vrouwen. Jazz heeft een evenwichtige spreiding onder mannen en vrouwen.

Streamen, cd of toch vinyl langspeelplaat?

De muziekvoorkeur zegt ook iets over het aankoopgedrag. Het muziek luisteren via een streamingdienst zit bij alle muziekstijlen rond de 44%. Bij de aankoop van cd’s of platen zijn meer verschillen per muziekvoorkeurstijl te zien. Vinyl langspeelplaten zijn zeker nog niet uitgespeeld. Onder jazz en klassieke muziekliefhebbers is de aankoop van een vinyl langspeelplaat het populairst. 9% van de jazzliefhebbers en 8% van de klassieke muziekliefhebbers hebben in het afgelopen jaar een vinyl langspeelplaat gekocht. Dit tegen 3% van de popliefhebbers en 3% van de dance en house liefhebbers. CD’s blijven ook nog populair. Van de pop- en rockliefhebbers kocht ongeveer een derde het afgelopen jaar een cd. Bij jazzliefhebbers ligt dit percentage hoger (44%).

Top-5 favoriete muziekstijlen

 • Pop (42%)
 • Rock (20%)
 • Klassiek en Dance/House (beide 9%)
 • Wereldmuziek en HipHop/Soul (beide 7%)
 • Jazz (6%)

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top