zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BNP Paribas: Piano populairste muziekinstrument
BNP Paribas: Piano populairste muziekinstrument

BNP Paribas: Piano populairste muziekinstrument

 • Nederland
 • De piano is het populairste instrument in Nederland. Bijna 1 op de 5 Nederlanders bestempelt de piano als lievelingsinstrument. Dit blijkt uit de jaarlijkse Muziekmonitor van BNP Paribas, één van de hoofdsponsors van het North Sea Jazz Festival. Er is onderzoek gedaan naar de muziekvoorkeuren van 500 Nederlanders tussen de 25 en 55 jaar oud. Daaruit blijkt ook dat de saxofoon (14%) tweede viool speelt op het populariteitslijstje. De mondharmonica valt uit de toon, niemand koos dit als lievelingsinstrument.
 • BNP Paribas
 • http://www.bnpparibas.nl
 • contact@bnpparibas-ip.com
 • http://www.bnpparibas.nl/nl/2015/05/28/piano-populairste-muziekinstrument/

Muziek leeft in Nederland. Iets meer dan de helft van de Nederlanders heeft een instrument gespeeld. De akoestische gitaar valt weliswaar buiten de top-3 lievelingsinstrumenten, maar scoort wel hoog als het gaat om instrumenten die Nederlanders graag spelen. De piano dankt haar toppositie aan vrouwen. Zij geven massaal aan (23%) dat dit hun lievelingsinstrument is. Opvallend is het daarom dat voornamelijk mannen de piano (22%) bespelen.

Jazzinstrument

Gevraagd naar welke instrumenten worden geassocieerd met jazz, scoren de saxofoon (68%) en de trompet (53%) erg hoog. Slechts 34% associeert de piano met jazz. Als specifiek bezoekers van North Sea Jazz dezelfde vraag wordt gesteld, scoort juist de piano (63%) een toppositie. Een mogelijke verklaring is dat North Sea Jazz bezoekers als geen ander weten dat de piano en jazz onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Dit jaar gaat de Paul Acket Award, die elk jaar wordt uitgereikt aan een bijzonder talentvolle artiest, naar de pianist Tigran Hamasyan. Andere legendarische jazzmusici als Ahmad Jamal, Chick Corea en Herbie Hancock zijn ook pianisten.

Top-5 favoriete muziekinstrumenten

 • Piano
 • Saxofoon
 • Elektrische gitaar
 • Drumstel
 • Akoestische gitaar

North Sea Jazz en BNP Paribas

Muziek en muziekfestivals verbroederen. Bij jazz komen alle muziekstijlen samen. BNP Paribas draagt internationaal al twee decennia haar steentje bij aan culturele initiatieven rond jazz.

‘We kiezen voor culturele evenementen omdat we onze langdurige betrokkenheid in de landen waar wij actief zijn, willen onderstrepen. Zo sponsoren wij in Nederland North Sea Jazz al vijf jaar. Uit onze Muziekmonitor blijkt dat drie op de vijf Nederlanders gelukkig wordt van live muziek. Driekwart is zelfs van mening dat muziek mensen dichter bij elkaar brengt. We zijn er daarom trots op om met onze sponsoring mensen dichter bij elkaar te brengen en een bijdrage te leveren aan het geluksgevoel wat mensen krijgen van live muziek’, aldus Jasperina Hoogerwaard woordvoerder BNP Paribas.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top