vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BNP Paribas Securities Services is volledig gereed om klanten te helpen met de overgang naar de AIFMD
BNP Paribas Securities Services is volledig gereed om klanten te helpen met de overgang naar de AIFMD

BNP Paribas Securities Services is volledig gereed om klanten te helpen met de overgang naar de AIFMD

  • Nederland
  • Vandaag, 22 juli 2013, treedt de richtlijn voor beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen, de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD), in werking. Deze Europese richtlijn, die geïmplementeerd is in de wet op het financieel toezicht, heeft grote gevolgen voor Nederlandse beleggingsfondsen.
  • BNP Paribas
  • http://www.bnpparibas.nl
  • fiesupport@bnpparibas.com
  • http://www.bnpparibas.nl/nl/2013/07/22/bnp-paribas-securities-services-is-volledig-gereed-om-klanten-te-helpen-met-de-overgang-naar-de-aifmd/

BNP Paribas Securities Services is volledig gereed om beleggingsfondsen te helpen bij de implementatie van de AIFMD, wat betreft de inrichting van de fondsadministratie, het opstellen van de vereiste rapportages en de aanstelling van een bewaarder als toezichthouder op het beleggingsfonds.

Philippe Ricard, Global Head of Asset and Fund Services Product, licht toe: “BNP Paribas Securities Services heeft veel investeringen gedaan om onze klanten een efficiënte en pragmatische AIFMD oplossing te bieden. Wij zijn er trots op dat wij inmiddels beschikken over het grootste netwerk van bewaarders in Europa waar de AIFMD processen al zijn geïmplementeerd.”

“Wij zijn volledig gereed om onze klanten bij te staan en feliciteren de pioniers die zich al met succes hebben aangepast aan de AIFMD. Tevens moedigen we een ieder aan, die nog een AIFMD traject moet beginnen, om de handschoen op te nemen – met de juiste partners kan er snel een kwaliteitsslag gemaakt worden. De AIFMD biedt vermogensbeheerders de mogelijkheid om hun activiteiten in Europa sneller te ontwikkelen. Met behulp van ons netwerk hebben we specifieke services ontwikkeld, waaronder fondsenstructurering en grensoverschrijdende distributie, om deze klanten nog beter te ondersteunen.

Erwin Reyes, Head of the Netherlands voor BNP Paribas Securities Services, voegt hieraan toe: “Wij geloven dat de AIFMD zich tot een sterke Europese standaard voor beleggingsfondsen zal ontwikkelen, die de vertrouwensniveaus van de beleggers en alle belanghebbenden in deze sector sterk zal verbeteren.”

“De AIFMD zal gevolgen hebben voor meer dan 2.000 Nederlandse fondsen. Zij zullen een bewaarder als toezichthouder voor ieder beleggingsfonds moeten aanstellen. Deze rol verschilt sterk van de traditionele rol van bewaarder in Nederland. Met deze -voor ons land- nieuwe taken van de bewaarder hebben wij al ruime kennis opgebouwd in onze andere Europese vestigingen. Kennis en ervaring die we weer gebruiken om onze klanten te helpen.”

BNP Paribas Securities Services ontwikkelde een specifieke AIFMD aanpak om klanten bij te staan in de overgang naar AIFMD.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top