maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Boeing 737-500 op campus TU Delft voor onderzoek naar boarding
Boeing 737-500 op campus TU Delft voor onderzoek naar boarding

Boeing 737-500 op campus TU Delft voor onderzoek naar boarding

  • Nederland
  • Een vliegtuigromp met 122 passagiersstoelen, maar zonder staart, cockpit en vleugels, is vrijdag 4 november op de campus van de TU Delft geplaatst achter de faculteit Industrieel Ontwerpen. De Boeing 737-500 wordt in gebruik genomen voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden. Hoogleraar Peter Vink wil onderzoeken hoe passagiers sneller plaats kunnen nemen in het vliegtuig.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

Boarden

Achterop een vrachtwagen kwam het vliegtuig aan op de campus van de TU Delft. Daar werd de vliegtuigromp met een kraan van de vrachtwagen getild. Het toestel zal worden omgebouwd tot testlaboratorium waar promovendi en studenten onderzoek kunnen doen. Het boarden kan volgens Peter Vink sneller en hij wil onderzoeken hoe passagiers hun handbagage efficiënter kunnen opbergen. Hier zit veel tijdwinst in en wachtrijen in het gangpad verkorten. Peter Vink: “We gaan boarding testen doen: van het aanpassen van stoelnummers tot het variëren met de volgorde waarin mensen het toestel instappen.”

EU-onderzoeksproject

Het onderzoek in de vliegtuigromp maakt deel uit van EU-project Passme dat de TU Delft leidt: een samenwerking met KLM, Transavia en Schiphol. Post doc Suzanne Hiemstra: “In het vliegtuig wordt een werkruimte gecreëerd voor de onderzoekers. Op deze manier kunnen we real time monitoren of de testen daadwerkelijk tijdwinst opleveren. Studenten doen onderzoek, maar worden ook ingezet als proefpersoon.” In de Boeing wordt ook een scherm opgehangen zodat studenten Industrieel Ontwerpen college kunnen krijgen in het vliegtuig.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top