woensdag, januari 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Boek Blad voor de Mond beschrijft persvrijheid wereldwijd
Boek Blad voor de Mond beschrijft persvrijheid wereldwijd

Boek Blad voor de Mond beschrijft persvrijheid wereldwijd

  • Nederland
  • Op 3 mei 2016 verschijnt 'Blad voor de Mond', een boek waarin 20 veelal bekende journalisten noteren wat zij zien gebeuren in landen waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is. Het eerste exemplaar van het boek wordt die dag uitgereikt aan Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens te Utrecht.
  • http://www.nieuwsbank.nl/
  • info@bladvoordemond.nu

De uitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst bij de organisatie Justice and Peace in Den Haag. Hierbij zijn aanwezig de journalisten Zafar uit Pakistan en Christopher uit Zuid-Soedan; beiden ‘verslaggevers op de vlucht’ en momenteel voor drie maanden in Nederland voor het protectieprogramma Shelter City van Justice and Peace.

Zafar en Christopher worden geïnterviewd door journalist Eric Smit van Follow the Money, die tevens een voordracht geeft getiteld ‘Wie neemt verantwoordelijkheid voor de waarheid?’ Beide journalisten zijn 3 mei ‘s avonds ook aanwezig bij het Festival van het Vrije Woord in De Balie te Amsterdam. Ze worden daar publiekelijk geïnterviewd door NOS-correspondent Michel Maas.

Inhoud boek
De 20 schrijvers van ‘Blad voor de Mond’ beschrijven de situatie in landen waar de burger niet goed meer weet waar hij aan toe is. Waar machthebbers hun gang kunnen gaan omdat er geen controle is. Waar een maatschappij hapert in haar ontwikkeling. Ook gaan zij in op thema’s als geweld tegen journalisten, burgerjounalistiek bij gebrek een journalistieke bronnen en de verhouding tussen commercie en journalistiek.

Auteurs
De auteurs kennen het gebied of het thema waar zij over schrijven goed. Voorbeelden zijn Judith Spiegel (Golfregio), Fréderieke Geerdink (Turkije), Eric Smit (de macht van het geld), Koert Lindijer (Kenia), Garrie van Pinxteren (China), Peter ter Velde (oorlogsverslaggeving), Carolien Roelants (Iran), Kees Schaepman (wroeten naar waarheid) en Michel Maas (Indonesië).

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top