zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Boekpresentatie Kiloknaller Paul Turner
Boekpresentatie Kiloknaller Paul Turner

Boekpresentatie Kiloknaller Paul Turner

  • Europa
  • Paul Turner -bekend van o.a The voice of Holland- heeft zijn dikke verleden gebundeld in een boek met twee edities. De jeugd editie heet "Kilo knaller"en volwassen editie “Mijn strijd tegen de kilo’s” en is sinds woensdag 4 november overal verkrijgbaar. Zijn grootste liefde was eten en hij deed er alles aan om aan eten te komen. Als hij op een dag uitgescholden wordt raakt hij uit zijn doen en weet zich even geen raad. Wat gaat hij doen? Hij is blij met zichzelf en door zijn zelfspot weet hij anderen voor zich te winnen en hem te accepteren zoals hij is. Dan gebeurt er iets waardoor zijn gewicht hem in weg zit als hij zijn droom wil verwezenlijken. Hij kiest weer voor zichzelf, maar nu op een andere manier.
  • boekpres.3
  • Planet Paul Experience
  • www.paulturnerfanclub.webs.com
  • L.vanhanswijk@chello.nl

Paul Turner -bekend van o.a The voice of Holland- heeft zijn dikke verleden gebundeld in een boek met twee edities.
De jeugd editie heet “Kilo knaller”en volwassen editie “Mijn strijd tegen de kilo’s” en is sinds woensdag 4 november overal verkrijgbaar.Zijn grootste liefde was eten en hij deed er alles aan om aan eten te komen. Als hij op een dag uitgescholden wordt raakt hij uit zijn doen en weet zich even geen raad. Wat gaat hij doen? Hij is blij met zichzelf en door zijn zelfspot weet hij anderen voor zich te winnen en hem te accepteren zoals hij is.

Dan gebeurt er iets waardoor zijn gewicht hem in weg zit als hij zijn droom wil verwezenlijken. Hij kiest weer voor zichzelf, maar nu op een andere manier.

CS-2X6-WIAAejnh

De boekpresentatie Kiloknaller/Mijn strijd tegen de kilo’s van Paul Turner vond plaats op 4 november 2015 in Amsterdam.

Paul vertelde hoe het boek tot stand was gekomen en hij enorm veel steun heeft gehad van zijn ouders en bedankten hen hiervoor, want of hij nou kampioen pizza-eten wilde worden, een donzig hemdje wilde dragen of welke van zijn voortdurende veranderende dromen hij ook wilde najagen.

Zijn ouders hebben hem nooit het gevoel gegeven dat hij raar was of ander (dat was Stevens taak) *zijn broer.

Hij draagt dit boek aan hen en verder: een bijzondere vermelding voor deze jongen “zijn eigen ik” Het boek was voor deze jongen “zonder deze jongen zou dit boek nooit zijn gekomen” Daarbij showde hij zijn shirt met een afbeelding uit zijn fatty tijd.

Proloog:

“ik maakte een buiging. Mijn vetrollen schoven over elkaar heen, terwijl ik mijzelf dubbelvouwde. Het koste me moeite weer overeind te komen om een tweede buiging te maken. Ik hoorde het gelach over gaan in gejuich. De luide uitroepen en kreten dreunden al door tot in de gangen. De hele school juichte voor deze stuntelige dikzak. Ze juichten voor mij Paul Turner”

Daarna was Angela Groothuizen aan het woord en nam het eerste exemplaar aan van Paul.

Angela: Dit is echt een héél goed boek, ik heb het in één adem uitgelezen.

En wij weten…we kennen Paul allemaal, we weten dat hij ontzettend grappig en wicked is en dat het een ras-entertainer is. Ook iemand die echt wel weet wie hij is, lekker in zijn vel zit maar dat voel je ook wanneer je zijn boek leest. Angela zegt dat Paul zijn innerlijke kind omarmt en dat maakt hem een speciaal.

Angela herinnert ons ook nog aan de Voice of Holland en dat ze spijt had dat ze niet kon draaien ze verteld vol enthousiasme over de avond dat hij als een engel uit de hemel kwam! En dat het die hele avond niet meer goed met haar is gekomen. Tweede seizoen met 4 miljoen kijkers! …..óók omdat Paul er was! Want jij Paul bent zo’n authentieke, echte ras-entertainer.

Paul’s boek gaat over een jochie die teveel eet en worstelt met zijn Innerlijke Vreetmonster. Het is heel grappig geschreven met veel zelfspot maar ook met veel self-love, duidelijk dat dit komt door de mensen in je omgeving omdat ze altijd toch van je houden.
Wat heel bijzonder is aan dit boek is, want ik heb zelf altijd boeken gelezen
over afvallen en strijd tegen kilo’s en dat gaat alleen maar over hoe iemand dat
gedaan heeft. En eigenlijk is dit boek van Paul veel beter, want je ziet hoever
het heeft kunnen komen. Angela noemt een passage uit het boek over tapdansen. Waarbij hij zelf erachter komt dat het niet lukt met dunne benen en een groot rond lijf erboven op. Dan neemt Paul de beslissing. Het boek eindigt bij de eerste kilo’s die eraf gaan bij de Weight Watchers.

Volgens Angela kan dit een heel belangrijk boek worden, maar met name ook voor kinderen (vandaar de 2 edities) die geen zelfvertrouwen hebben, Ja dit kan weleens een heel belangrijk boek worden! Maar ook voor voor iedereen, zonder gewichtsproblemen. Omdat hij met zoveel liefde naar zichzelf kan kijken en ook ongenadig zichzelf kan bekritiseren.Maar ook je bent zo mega grappig en dat heeft je altijd geholpen.

Geweldig boek maar juist ook voor de mensen die Paul niet kennen, zullen met dit boek enorm worden geraakt. Angela eindigt met “I just want you back in Amsterdam! En iedereen moet dit boek zoveel mogelijk kenbaar maken op
social media overal en…… koop dit boek!

Over Linda Patrona de la Ophelia

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top