maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / BoekWijzer
BoekWijzer

BoekWijzer

  • Nederland
  • Sinds kort is er voor literaire liefhebbers een app die uniek mag worden genoemd: BoekWijzer. Deze app is gratis te downloaden uit de iTunes Store / Google Play. Ontwikkeld door Bright Side of Life te Breukelen, biedt BoekWijzer niet alleen actuele informatie over literatuur en over boeken in het algemeen, maar verschaft tevens toegang tot alle in Nederland leverbare titels, met de mogelijkheid die direct aan te schaffen. En dat in zakformaat voor Android / iOS smartphones en tablets.
  • BoekWijzer_hvr_nieuws
  • Bright Side of Life BV
  • http://www.brightside.nl
  • Caroline.bos@brightside.nl
  • Voor meer informatie over boekwijzer kunt u terecht op: www.boekwijzer.info Mocht u nog vragen hebben over BoekWijzer kunt u contact met ons opnemen (caroline.bos@brightside.nl) of Martyn Simpson (martyn.simpson@brightside.nl), 0346 552700. Met vriendelijke groet, Caroline Bos Bright Side of Life, Breukelen
  • BoekWijzer_screens 2

De BoekWijzer app is een literaire schatkist (ontleend aan Literatuurplein) die bestaat onder meer uit de meest recente nieuwsberichten over schrijvers en boeken. De toekenning van een prijs, nieuws over auteurs en nieuwe titels, bijzondere literaire initiatieven… het komt allemaal aan bod in de ‘Nieuwsrubriek’ van BoekWijzer.

In de sectie ‘Boeken’ wordt een selectie uit de nieuwste titels gepresenteerd in de vorm van een zorgvuldig gekozen citaat. ‘Boeken’ toont daarnaast een overzicht van de meest gezochte boeken en de top 10 van de best verkochte boeken. Momenteel is dat de top 10 van Bol.com, waar de boeken dan ook te bestellen zijn. In de toekomst zal de app ook kunnen verwijzen naar het assortiment van een boekhandel(keten), het aanbod van een uitgeverij of de beschikbare e-books van de bibliotheek. De beschrijving van de boeken bevat verder handige informatie als het ISBN, de uitgever, het jaar van uitgave, de prijs en de flaptekst.

De sectie ‘Auteurs’ bevat twee onderdelen: de auteurs van de boeken uit de selectie met de nieuwste titels en de top 10 van auteurs, op wie door lezers het meest is gezocht op Literatuurplein. Bij elke auteur worden de covers getoond van alle leverbare boeken. Via de toegang tot Literatuurplein is nog veel meer informatie over auteurs en boeken beschikbaar. Met de zoekfunctie kan op iedere auteur en op elk boek worden gezocht. Zo maakt BoekWijzer de gehele Nederlandse boekproductie toegankelijk.

Bijzonder handig is ook het item dat dagelijks een overzicht biedt van de radio- en televisieprogramma’s over of met schrijvers, over boeken en van op boeken gebaseerde films en documentaires. Daarin passeren, met een beschrijving, alle programma’s de revue die worden uitgezonden op de Nederlandse zenders, inclusief de 24 uur-zenders, en op de publieke Vlaamse, Engelse en Duitse zenders en zenders als Arte en TV 5 Monde.

BoekWijzer bevat geen reclame, verzamelt en deelt geen persoonlijke informatie, bevat geen in App-Purchases en dus geen verborgen kosten.

Bright Side of Life is zo overtuigd van de waarde en het bijzondere karakter van BoekWijzer dat het de app onder uw aandacht heeft willen brengen. Uiteraard zou ik het op prijs stellen dat u er in uw berichtgeving aandacht aan wilt schenken.

Over BSL

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top