woensdag, juni 26, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘Boete Apple mogelijk 17 miljard euro’
‘Boete Apple mogelijk 17 miljard euro’

‘Boete Apple mogelijk 17 miljard euro’

  • Nederland
  • Techgigant Apple wacht mogelijk een boete van omgerekend 17 miljard euro van de Europese Commissie als gevolg van belastingdeals die het concern heeft met Ierland. Dat stellen analisten van de Amerikaanse bank JPMorgan in een rapport waarover verschillende media berichten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjtrdu7k1vmt/nieuws/boete_apple_mogelijk_17_miljard_euro?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Volgens de EC zijn de belastingvoordelen die Apple geniet in Ierland strijdig met het Europees recht. Apple sloot in 1991 en 2007 overeenkomsten met de fiscus in Ierland, waar de hoofdzetel van zijn Europese activiteiten gevestigd is. Daardoor betaalde het technologieconcern jarenlang relatief weinig belasting over zijn verkopen in Europa.

Volgens JPMorgan zal Apple het volledige Ierse belastingtarief van 12,5 procent moeten betalen over de relevante winst die het concern in de afgelopen jaren heeft behaald. Apple zelf meldde eerder al dat het onderzoek kan resulteren in een ,,materiële” financiële last.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top