vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Booking.com geeft Europese hotels meer ruimte
Booking.com geeft Europese hotels meer ruimte

Booking.com geeft Europese hotels meer ruimte

  • Europa
  • Booking.com geeft hotels in heel Europa per 1 juli de mogelijkheid om kamers voor verschillende prijzen aan te bieden aan verschillende internetaanbieders. Dat meldde operationeel directeur Gillian Tans donderdag. De hotelmarktplaats loopt daarmee vooruit op mogelijke Europese regelgeving, die pleit voor meer concurrentie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjv2cd3gi8sl/nieuws/booking_com_geeft_europese_hotels_meer?ctx=vha4ok8ysjvq&tab=0

De geste van Booking.com volgt op afspraken met toezichthouders in Frankrijk, Italië en Zweden. Die oordeelden in april dat door aanpassing van de regels consumenten meer keuzemogelijkheden krijgen. Booking.com zal die lijn nu per 1 juli in heel Europa doorvoeren. ,,De aankondiging betekent dat de standaardvoorwaarden van Booking.com hetzelfde zullen zijn voor alle Europese partners”, aldus Tans.

In meerdere Europese landen liepen onderzoeken naar de eisen die Booking.com aan hotels stelt. Ook de Europese Commissie was hierbij betrokken. In Duitsland kreeg de populaire site hierom ook op zijn kop van het Bundeskartellamt. De garanties waren volgens de Duitse toezichthouder alleen op het eerste gezicht in het voordeel van de consument. In werkelijkheid beknotten ze de concurrentie en daarmee de keuzevrijheid.

Volgens Tans zal er voor klanten van Booking.com niet veel veranderen. Ze benadrukte dat Booking.com de laagsteprijsgarantie blijft aanbieden. ,,Mocht in de nieuwe situatie een consument bij een ander onlinereisbureau een lagere prijs hebben gevonden, dan zal Booking.com het verschil terugbetalen”, zo zei ze.

Via Booking.com, dat actief is in 214 landen, worden wereldwijd dagelijks circa 850.000 overnachtingen geboekt. Daarmee vult de site jaarlijks circa 310 miljoen hotelkamers. ,,Ons aandeel wereldwijd is nog relatief klein”, aldus Tans. Met name in Azië, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika timmert het bedrijf naar eigen zeggen aan de weg.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top